İsrail- Hamas çatışmalarında 29.gün: Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı...Blinken Pazartesi Türkiye'de

İsrail-Hamas savaşı 29. gününde devam ediyor...Dün Refah Sınır Kapısı'na yaralıları taşıyan ambulansları ve sığınmacıların kaldığı bir okulu da bombalayan İsrail, bugünde Gazze'nin batısında El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına saldırı düzenledi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralananların sayısını açıkladı.

DÜNYA 04.11.2023, 10:17 04.11.2023, 17:12 Hanife
İsrail- Hamas çatışmalarında 29.gün: Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı...Blinken Pazartesi Türkiye'de

İsrail orantısız saldırılarına hız kesmeden devam ediyor…

15.59

Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

İsrail tarafının ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka yönelik saldırıları sürdürmesinden, kesintisiz ve sürekli insani yardım girişine izin vermemesinden dolayı Gazze’de yaşanan insani trajedi dikkate alınarak, Tel Aviv Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar’ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırılması kararlaştırılmıştır.

15.32

Blinken’ın Türkiye'ye Gelişi Kesinleşti: Pazartesi kritik görüşme

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ürdün ziyaretinin ardından Türkiye’yi ziyaret edeceği aktarıldı.

İsrail ziyaretinde ABD’nin İsrail’e olan desteğini ifade eden Blinken’ın, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’ye insani yardımların sağlanması üzerinde durduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Pazartesi günü Blinken ile bir görüşme gerçekleştirecek.

15:29

İsrail Kudüs Hastanesinin Karşısını Vurdu: 21 Yaralı

Filistin Kızılay'ı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saat 14.35'te Gazze şehrinin Tel el-Hava bölgesindeki Kudüs Hastanesi'nin acil servisinin girişine yakın bir binayı vurduğu belirtildi.

Daha önce İsrail'in saldırıları nedeniyle hastaneye sığınan 21 kişinin yaralandığı, bölgede büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

15:08

İsrailliler Silahlanma Yarışına Girdi

İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların ardından İsrail hükümetinin silahlanma kurallarını gevşetmesiyle İsrailli siviller de silahlanma yarışına girdi.

Özellikle başkent Tel Aviv’de her cadde ve sokakta uzun namlulu silah taşıyan sivilleri görmek mümkün. Sivillerin günlük yaşantılarında, kafelerde otururken veya spor yaparken taşıdığı silahlar; savaş manzaralarının ve huzursuzluğunun Tel Aviv sokaklarına da yansıdığını gözler önüne seriyor.

15:00

UNRWA'nın 72 Çalışanı Hayatını Kaybetti

Filistin’de 73 yıldır görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), dün yaptığı açıklamada 72 çalışanının saldırılarda hayatını kaybettiğini duyurdu.

14:59

6 Ülkenin Dışişleri Bakanı Gazze İçin Toplandı

Bugün Ürdün’ün başkenti Amman’da; Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Filistin’in Dışişleri Bakanları bir araya geldi. Bakanların daha sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi bekleniyor. Öte yandan Amman'a gelen Blinken'i, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi karşıladı.

14:50

Gazze'deki ölü sayısı 9 bin 488'e çıktı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail saldırıları sonucunda ölen ve yaralanan Filistinli sayısını güncelledi. Gazze'de ölen Filistinlilerin sayısı 9 bin 488 oldu. Ölenlerden 3 bin 900'ünün çocuk olduğu bildirildi. 2 bin 509 kadının öldürüldüğü saldırılarda 24 binden fazla kişi yaralandı.

10:53

Su Depoları Ve Balıkçı Tekneleri Vuruldu

ABD'den çok geç gelen çatışmalara ara verilmesi yönündeki çağrısına rağmen saldırılarına devam eden İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah'ın doğusundaki birçok mahalleye su sağlayan su deposu ve Refah kıyısındaki balıkçı teknelerini vurdu. Tekneler bombalama sonucu küle döndü.

10:49

Netanyahu'ya Anket Şoku

İsrail medyasında yayınlanan bir ankete göre, İsrail'de parlamento seçimleri bugün yapılsa Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisinin sandalye sayısı 32'den 18'e keskin bir düşüş görüyor.

Ankete göre, iktidardaki koalisyon 42 sandalye alırken, muhalefet 78 sandalye sahibi oluyor.

9.00

İsrail Gazze'de Çocuk Hastanesini Bombaladı

Dün gerçekleştirilen saldırılarda sivillerin yoğun olduğu noktaları hedef alan İsrail, bugünde Gazze'nin batısında El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına saldırı düzenledi.

Gazze'deki Hamas hükümeti, İsrail'in bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru giden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu" hedef aldığı belirtildi.

İsrail Ambulans Vurduğunu İtiraf Etti

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edildi.

Sığınmacıların Kaldığı Okul Vuruldu

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu da bombaladı.

Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğu bilgisi verildi.

Yorumlar (0)