Borrell'den tarihi Filistin açıklaması: "AB üyeleri hazırlık yapıyor!"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail baskısı altındaki Filistin hakkında tarihi bir açıklamada bulundu. Josep Borrell, bazı AB üyelerinin mayıs ayı sona ermeden Filistin devletini tanımasının beklendiğini aktardı.

DÜNYA 29.04.2024, 16:58 Hakan Öksüz
Borrell'den tarihi Filistin açıklaması: "AB üyeleri hazırlık yapıyor!"

Gazze Şeridi'ni bombalayan İsrail, uluslararası arenadaki desteğini kaybederken Filistin'i haklı gören ülkelerin sayısı artıyor. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin'in durumu ile ilgili tarihi bir açıklama yaptı.

Josep Borrell: "Mayıs ayı bitmeden tanıyacaklar..."

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan AB temsilcisi Josep Borrell, "Pek çok AB ülkesinin Filistin devletini tanıması bekleniyor. Bunun mayıs ayı bitmeden yaşanacağına inanıyorum." dedi.

İspanya, Slovenya, İrlanda ve Malta'dan ortak çalışma

Önceki ay İspanya, Slovenya, İrlanda ve Malta'dan bir açıklama gelmişti. Filistin devletinin tanınması adına ortak çalışmalara başlanacağı açıklanmıştı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin'i tanıma sürecinin temmuz ayına kadar tamamlanacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)