UEFA’dan EURO 2024 için yeni kural: 'Sadece kaptanlarla paylaşılacak'

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, EURO 2024 maçları için alınan yeni kararları duyurdu. Rosetti, EURO 2024 maçları sırasında alınan kararların artık sadece takım kaptanları ile paylaşılacağını belirtti.

SPOR 14.05.2024, 13:00 Buse Önder
UEFA’dan EURO 2024 için yeni kural: 'Sadece kaptanlarla paylaşılacak'

UEFA, EURO 2024 için önemli bir değişiklik duyurdu. Artık hakemler, maç esnasında kritik kararlar aldıklarında bu kararların gerekçelerini takım kaptanlarıyla paylaşacak.

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, bu kararın modern futbolun gereksinimlerine uygun olduğunu ve hem hakemlerin hem de takım kaptanlarının oyunun imajını koruma sorumluluğunu paylaşması gerektiğini belirtti.

‘Hakemler maç başına 200 ila 250 karar alıyor’

Rosetti, yazılı açıklamasında, futbol hakemliğinin zorluğuna vurgu yaparak, "Hakemler maç başına her 22 saniyede bir olmak üzere 200 ila 250 karar alıyorlar. Bu kararlar, farklı açılardan değerlendirilip inceleniyor. Oyunun doğası gereği bazen tartışmalı kararlar alınabiliyor ve bu durumlar, hem taraftarlar hem de yorumcular tarafından yakından takip ediliyor. Hakemlerin sahada aldıkları kararların arkasında durması ve açıklama yapması, modern futbolun bir gerekliliği haline geldi" ifadelerini kullandı.

Hakemler sadece takım kaptanıyla iletişim kuracak

Rosetti, hakemlerin baskı altında olduğu anlarda her bir oyuncuya kararları açıklamanın mümkün olmadığını ancak mümkün olduğunca çok kararın takım kaptanlarına aktarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tüm takımlardan sadece bir oyuncunun hakemle iletişim kurmasını ve bu oyuncunun da takım kaptanı olmasını istediklerini belirtti.

Hakeme saygısızlığa sarı kart

Hakeme saygısızlık yapan oyunculara sarı kart gösterileceğini vurgulayan Rosetti, kaptanların takım arkadaşlarını hakeme karşı saygılı olmaları konusunda yönlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Hakemlerin kaptanlarla yapacakları iletişimde açık olmalarının teşvik edileceğini ve UEFA'nın uzman hakemlerden oluşan ekibinin, mümkünse bir turnuva hakemiyle birlikte 24 takımın her biriyle buluşarak detaylı bir şekilde konuyu tartışacağını ve bilgileri oyuncularla paylaşacağını belirtti.

‘Futbolun geleceği için önemli bir miras’

Bu yeni yaklaşımın, hakemlerin elini güçlendireceğini ve maçlarda daha yüksek bir hakemlik kalitesi sağlayarak oyuncuların ve taraftarların daha keyif alacağı bir atmosfer yaratacağını söyleyen Rosetti, "Hakem ve takım kaptanları arasında yapıcı bir diyaloğun kolaylaştırılması, futbolun geleceği için olumlu bir miras olacak" dedi.

Yorumlar (0)