Rekabet Kurumu'ndan Frito Lay Gıda hakkında soruşturma

Rekabet Kurumu’ndan yapılan duyuruda, Ruffles, Doritos, Cheetos, Çerezza gibi cips markaları ve Rocco marka şekerleriyle bilinen Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ hakkında rekabet soruşturması açıldığının bilgisine yer verildi.

EKONOMİ 14.05.2024, 12:06 Şeyda Gül
Rekabet Kurumu'ndan Frito Lay Gıda hakkında soruşturma

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açıldığı ifade edildi. Şirketin, perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma karara bağlandığı belirtilen raporda, ön araştırmada elde edilen bilgiler ve belgeler ile incelemeler yapıldığı kaydedildi. İncelemeler neticesinde Kurul’un bulguları ciddi ve yeterli bulduğu ifade edilirken, Frito Lay hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği öğrenildi.

Paketlenmiş cips pazarındaki rakiplerinin faaliyetleri zorlaştırdı

Ön araştırma döneminde yapılan incelemelerde, Kurul’un şirketin Türkiye'deki hemen her bölgedeki geleneksel kanalda yer alan nihai satış noktalarında paketlenmiş cips pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle münhasırlık sağlamaya çalıştığına yönelik kuşku doğuran çok sayıda delil elde ettiği bilgisine yer verildi.

Rekabet Kurumu’ndan açıklama geldi

Konuya ilişkin açıklama yapan Rekabet Kurumu,Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ’nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasına yönelik olarak yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandığı belirtildi.

Frito Lay'ın failiyet alanı

Frito Lay, Türkiye'de Lays ve Ruffles başta olmak üzere Cheetos, Doritos ve Çerezza markalarıyla cips ve Rocco markasıyla da şekerleme pazarında faaliyet gösteriyor.

Soruşturma kararlarının içeriği

Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin Kanun'u ihlal ettiği anlamına gelmediği gibi yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına da gelmediği öğrenildi.

Yorumlar (0)