Biden'dan Dr. Fauci'ye teklif!

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın Covid-19 ile mücadele ekibinin en önemli isimlerinden Dr. Fauci'den yeni Covid-19 ekibiyle devam etmesini istedi.

DÜNYA 04.12.2020, 08:47 04.12.2020, 18:03
Biden'dan Dr. Fauci'ye teklif!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 59. Başkanlık Seçimleri'ni kazanarak ülkenin 46. Başkanı olan Joe Biden, Trump yönetiminin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele ekibinde bulunan Dr. Anthony Fauci'den kendi ekibine katılmasını, aslında bir nevi görevine devam etmesini istedi. 

CNN televizyonuna mülakat veren ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Fauci'den yeni tip koronavirüs (Covid 19) ile mücadele için kurulacak ekipte yer almasını istediğini söyledi.

Joe Biden, Dr. Fauci'den görevine devam etmesini, ABD Başkanı'nın baş danışmanı olmasını, koronavirüs ile mücadele ekibine katılmasını istediğini ifade etti.

Dr. Fauci

Dr. Fauci, pandeminin başından bu tarafa Amerikan kamuoyunda hatta uluslararası kamuoyunda ilgi odağı oldu. ABD Başkanı Donald Trump, Dr. Fauci'nin zaman zaman tavsiyelerine karşı çıktı, bazen de Dr. Fauci Başkan Trump'ın açıklamalarının zıttını savundu.

Dr. Fauci "kahraman" olarak görüldü, görüşlerine sıkça başvuruldu ve görüşleri dikkatle dinlenip itibar gördü. Trump destekçileri ise çoğu zaman Dr. Fauci'ye kızgındı.

Biden'ın ilk Covid-19 tedbiri

Diğer taraftan Joe Biden, koltuğa oturduğu ilk gün pandemiyle mücadele çerçevesinde ABD halkından 100 gün boyunca kesintisiz olarak maske takmalarını isteyecek.

Joe Biden, "Sadece 100 gün! Sonsuza kadar maske takmalarını istemeyeceğiz. Sadece 100 gün maske takılırsa vakalarda büyük düşüş olacağını değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Dr. Fauci'nin güvenli olduğunu söylemesi durumunda Covid-19 aşısı yaptıracağını dile getiren Joe Biden, güvenli olduğunu göstermek amacıyla aşıyı kamuoyunu önünde kendisine uygulatacağını bildirdi.

Yorumlar (0)