"Beyaz Saray'da süper yayıcı bir olay yaşandı"

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Fauci, Trump'ın koronaya yakalanmasına dair konuştu. Fauci, koronaya dikkat çekerek Beyaz Saray'da düzenlenen tedbirsiz toplantıya işaret etti.

DÜNYA 10.10.2020, 23:20
"Beyaz Saray'da süper yayıcı bir olay yaşandı"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 26 Eylül tarihinde Beyaz Saray’da düzenlenmiş olan etkinlikte, Yüksek Mahkeme yargıcı adaylığına 7. Bölge Temyiz Mahkemesi Yargıcı Amy Coney Barrett’i gösterdi.

Yapılan programda maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması tepki çekti. Trump katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu ve konuşurken, “Beyaz Saray’da büyük etkinlikler düzenleniyordu, belki de orada virüsü kaptım.” dedi.

“Beyaz Saray’da süper yayıcı bir olay yaşadık”

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü ve koronavirüsle mücadelenin başında olan isim Anthony Fauci, Beyaz Saray’daki görüntüye tepki gösterdi.

Fauci katıldığı bir programda, maske takılmamasına işaret edip, “Bence verilerin kendisi konuşuluyor. Beyaz Saray’da süper yayıcı bir olayla karşı karşıya kaldık. İnsanların maske takmadığı ve bir araya bir durumdu.” dedi.

Etkinliğin içinde virüse yakalananlar da vardı

Eylül ayında gerçekleşen bir toplantıda Yargıç Barrett’in adaylık törenine katılım sağlayan Trump’ın etrafındaki isimlerin yaptırmış oldukları test sonucu pozitif olarak çıkmıştı. New York Times tarafından tabloyu ortaya koyan bir görsel paylaşıldı.

Yorumlar (0)