Fauci, Trump'a dokundurdu: "Hala yeterli testimiz olmazsa utanmamız lazım"

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin tartışmalı politikalarına meydan okumasıyla bilinen Doktor Anthony Fauci, "Sonbahar ve kış aylarında ikinci dalga dediklerinin gerçekleşmesi halinde hala yeterli sayıda testimiz olmazsa, utanmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 05.05.2020, 16:25 05.05.2020, 16:40
Fauci, Trump'a dokundurdu: "Hala yeterli testimiz olmazsa utanmamız lazım"

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) ve Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Başkanı Doktor Anthony Fauci, National Geographic'e verdiği bir röportajda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'in Vuhan şehrinde bulunan bir laboratuvardan çıktığına ilişkin bilimsel kanıt olmadığını kaydetti. 

"Bu virüs doğada evrim geçirdi ve türlere sıçradı"

Doktor Fauci, "Virüsün yarasalarda ve şimdi dışarıdaki evrimine bakarsanız, (bilimsel kanıt) çok çok güçlü şekilde bunun yapay olarak ya da kasten manipüle edilmiş olamayacağına meylediyor. Zaman içinde adım adım evrimle ilgili her şey güçlü şekilde işaret ediyor ki, bu virüs doğada evrim geçirdi ve türlere sıçradı." ifadelerini kullandı. 

"İkinci dalga deldiğinde hala yeterli sayıda testimiz olmazsa utanmamız lazım"

ABD'nin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgası ile karşılaşma ihtimali olduğuna dikkat çeken Doktor Fauci, Başkan Donald Trump'a dokundurarak, "Sonbahar ve kış aylarında ikinci dalga dediklerinin gerçekleşmesi halinde hala yeterli sayıda testimiz olmazsa, utanmamız lazım." diye konuştu. 

Doktor Fauci, ikinci dalga gelmeden yeterli test tedarikinin sağlanmasının ve testlerin en çok gereksinimi olan insanlara ulaştırılmasının gerektiğini belirterek, "Bu virüsün birdenbire ortadan kaybolması şansı bulunduğunu düşünmüyorum. Ortalıkta olacaktır ve fırsat verilirse dirilecektir." dedi. 

"Trump yönetimi sağlık sistemini sağlamlaştırmalı"

Trump yönetimin ABD'nin ulusal sağlık sistemini sağlamlaştırmaya yoğunlaşması gerektiğini aktaran Doktor Fauci, hastanelerde yataklar, solunum cihazları ve sağlık çalışanları için kişisel koruyucu donanımların hazır olmasının önem arz ettiğini de ekledi.  

Yorumlar (0)