Beyaz Saray'da koronavirüs şoku: Trump'a kafa tutan isim karantinada!

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nde yer alan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield ile ABD Başkanı Donald Trump'a kafa tutmasıyla bilinen Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, kendini karantinaya aldı. 

DÜNYA 10.05.2020, 09:21
Beyaz Saray'da koronavirüs şoku: Trump'a kafa tutan isim karantinada!

Beyaz Saray'da bazı danışman ve çalışanlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesinin ardından, bu kişiler ile son dönemde temasta bulunan isimlerden karantina kararları geliyor. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, kendini 2 hafta boyunca karantina altına alacağını bildirdi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Redfield'in hastalık semptomu göstermediği fakat tedbir amaçlı gelecek 14 gün boyunca uzaktan çalışacağı ifade edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump'a kafa tutmasıyla bilinen Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de 2 hafta boyunca uzaktan çalışmaya yönelik karar aldı. 

Dr. Fauci, yeni tip koronavirüs (Covid-19) riskinin düşük olduğunu ve dün yaptırdığı testin negatif çıktığını duyurdu. 

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Başkanı Stephen Hahn ile Redfield'in gelecek hafta Senatoda gerçekleştirilecek olan koronavirüs oturumuna uzaktan katılacağı bildirildi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverlerinden birinde perşembe günü yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesinin ardından, dün de Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Sözcüsü Katie Miller'a teşhis konulmuştu. 

Öte yandan, dün Trump'ın Beyaz Saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump'ın asistanında ve 11 Gizli Servis elemanında da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmişti.

Yorumlar (0)