Fauci: Günlük vakalar 100 bine ulaşırsa şaşırmam!

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) dair politikalarına kafa tutmasıyla bilinen Dr. Anthony Fauci, vaka sayısının günlük 100 bine çıkması durumunda asla şaşırmayacağını ifade etti. 

DÜNYA 01.07.2020, 09:12 01.07.2020, 16:41
Fauci: Günlük vakalar 100 bine ulaşırsa şaşırmam!

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusundaki politikalarına karşı çıkmasıyla bilinen Dr. Anthony Fauci, pandemide gelinen son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Dr. Fauci, yeni tip koronavirüste (Covid-19) bazı eyaletlerin durumunun iyiye gittiğini, bazı eyaletlerinin durumunun ise kötüye gittiğine dikkat çekerek, yalnızca vaka sayılarının fazla olduğu eyaletlere yoğunlaşılmaması gerektiğini, bu durumun ABD'nin tamamı için risk oluşturduğunu söyledi. 

"Her şeye daha kötüye gidecek"

ABD'de bir günde tespit edilen vaka sayısının 40 binden fazla olduğunu kaydeden Dr. Fauci, günlük vaka sayısının 100 bine çıkması durumunda şaşırmayacağını ifade etti.

Dr. Fauci, can kayıplarına dair herhangi bir öngörüde bulunamayacağına dikkat çekerek, ABD halkına her şeyin daha kötüye gidebileceğini açıklamakta fayda olduğunu belirtti. 

"Yaşananlardan rahatsızım"

Teksas, Florida, Arizona ve Kaliforniya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50'sinin tespit edildiği eyaletler olduğunu kaydeden Dr. Fauci, yaşananlardan rahatsız olduğunu çünkü yanlış istikamete gittiklerini ifade etti. 

"Sürü bağışıklığı konusunda fazla veri yok"

Dr. Fauci, yeni tip koronavirüste (Covid-19) sürü bağışıklığına sahip olunup olunmayacağı konusuna da değindi.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık hususunda ellerinde fazla verinin olmadığını aktaran Dr. Fauci, burada önemli olanın bağışıklığın ne kadar devam edeceği konusu olduğunu ekledi.

Yorumlar (0)