Dr. Fauci: 2021 ortası ya da sonu…

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci normal yaşama 2021’in ortasında ya da en geç sonunda geçilebileceğini bildirdi.

DÜNYA 13.09.2020, 09:22
Dr. Fauci: 2021 ortası ya da sonu…

Bulaşıcı hastalıklar alanında en üst düzey yetkili olan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü ve Dr. Anthony Fauci, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve aşı çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) sebebiyle yaşanan süreçte hayatın normale dönüşünün ancak 2021 yılının ortasında ya da en geç sonunda olabileceğini bildiren Dr. Anthony Fauci, normal hayata dönülmesinin, aşının 2021 yılına kadar hazır olmasına da bağlı olduğunu vurguladı.

Nüfusun korumaya alınması için tarih!

MSNBC televizyonun sorularını yanıtlayan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, Covid-19 aşılarının dağıtılmasının yapılıp nüfusun büyük bölümünün aşılanıp korumaya alınmasının, muhtemelen 2021 senesinin ortası ya da sonunu bulabileceğini ifade etti.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde olan Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, dünya genelinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayısı 28 milyonu geçti.

Amerika Birleşik Devletleri, 6 milyon 400'den fazla saptanan vaka ve 193 bin can kaybıyla hâlihazırda dünya genelinde pandemiden en çok zarar gören ülke durumunda.

Yorumlar (0)