ABD'li kongre üyelerinden Biden'a çağrı, Ermenistan'a destek!

ABD Kongre Üyesi Adam Schiff, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalara ilişkin sert bir açıklamada bulundu. Schiff, Azerbaycan ordusunun masum Ermeni sivilleri öldürdüğünü ileri sürdü. Ortak açıklama yapan bazı Kongre üyeleri, "ABD'den Azerbaycan'a giden yardımlar kesilmeli, Biden yönetimi Azerbaycan'ı kınamalı." şeklinde görüş bildirdi.

DÜNYA 15.09.2022, 11:02 16.09.2022, 11:41 Hakan Öksüz
ABD'li kongre üyelerinden Biden'a çağrı, Ermenistan'a destek!

Ermeni güçlerinin yollara ve yerleşim yerlerine mayın döşemesi ve Azerbaycan güvenlik güçlerine ateş açması nedeniyle önceki günlerde başlayan çatışmalar, dünya kamuoyunda yankı uyandırdı. Ermenistan'a ağır kayıplar verdiren Azerbaycan ordusu, başarı sağladı. Azerbaycan'ın başarısı, Ermeni yönetiminin geri adım atmasına neden oldu.

ABD Kongre Üyesi Adam Schiff, çatışmalardaki haksız tarafın Azerbaycan olduğunu iddia etti. Azerbaycan ordusunun sebepsiz yere Ermeni askerlere ateş açtığını ileri süren Adam Schiff, saldırıları kınayan bir karar tasarısı hazırladı. Schiff'in tasarısı, Azerbaycan'da tepkilere neden oldu.

Adam Schiff: "Sivil Ermenileri öldürüyorlar"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan ABD Kongre Üyesi Adam Schiff, Azerbaycan'ı kınadı. Paylaşımda, "Azerbaycan ordusu, hiçbir suçu olmayan sivil Ermeni vatandaşları hedef aldı. Bu saldırılar, ABD ve müttefikleri tarafından kınanmalı. ABD, bundan sonra Azerbaycan'a destek vermeyecek. Bu savaşçı tavrın bedeli ödetilmeli." ifadelerine yer verildi. 

Kongre üyeleri: "ABD, yardımı kesmeli ve Azerbaycan'ı kınamalı"

Aralarında Frank Pallone, Gus Biliraki ve David Valadao'nun da yer aldığı çok sayıda Kongre üyesi, Adam Schiff'in açıklamalarına destek verdi. Ortak açıklamada bulunan Kongre üyeleri, "Aliyev yönetimine ABD'den giden yardımların tamamen kesilmesini talep ediyoruz. Joe Biden yönetimi, Azerbaycan'ı kesin bir dille kınamalı. Özgürlüklerini korumaya çalışan Ermenistan halkına destek veriyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)