Azerbaycan: Cesetleri teslim etmeye hazırız

Azerbaycan, Ermenistan’ın provokasyonlarının ardından başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren 105 Ermenistan askerinin cansız bedenlerini teslim etmeye hazır durumda olduğunu bildirdi.

DÜNYA 14.09.2022, 18:15 16.09.2022, 11:43
Azerbaycan: Cesetleri teslim etmeye hazırız

Azerbaycan Cumhuriyeti Rehine, Kayıp ve Esir Vatandaşları Devlet Komisyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 12-13 Eylül tarihlerinde Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne yönelik olarak yapılan provokasyonların engellendiği anımsatıldı.

Bunun neticesinde Azerbaycan’ın uluslararası insancıl hukuk kurallarına bağlılığını ortaya koyduğuna işaret edilen açıklamada, “Ermenistan'a ateşkes çağrısı yapıldı ve etkisiz hale getirilen 105 Ermenistan askerinin cansız bedenlerinin tek taraflı olarak Ermenistan'a teslim edilmeye hazır durumda olunduğu bildirildi.” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin de husus ile ilgili olarak bilgilendirildiği belirtildi.

Ermenistan-Azerbaycan hududundaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan hududunda iki ülke ordusu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül akşamı ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ile hududun Zengilan, Laçın, Kelbecer ve Daşkesen yönlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan askeri birliklerinin huduttaki bazı sığınakları ve mevzileri havan topları da dahil olmak üzere farklı kalibreli silahlarla aralıksız bir şekilde ateş altına alınmış, saldırılar sonucunda Azerbaycan ordusu 50 askerini şehit vermişti.

Azerbaycan askeri birlikleri Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin atış yaptıkları noktaları susturmak ve çatışmanın daha da genişlemesini engellemek için misillemede bulunmuş, Ermenistan askeri birlikleri ağır kayıplar vermişti.

Yorumlar (0)