Ermenistan karıştı

Ermenistan'ın provokasyonu neticesinde Azerbaycan ile cephe hattında meydana gelen ve kayıplar verilen çatışmanın akabinde Başbakan Nikol Paşinyan karşıtı göstericiler, hükümetin istifası için ülkenin başkent Erivan’daki meclis binasının önünde bir araya geldi.

DÜNYA 15.09.2022, 01:31
Ermenistan karıştı

Ermenistan medyasında yer alan habere göre, 44 gün devam eden İkinci Karabağ Savaşı'nda yaşamını yitirenlerin yakınları gündüz saatlerinde meclisin önünde bir araya geldi ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a sert tepki gösterdi.

Göstericiler Paşinyan'a güvenoyu verilmemesini talep ederek hükümetin istifasını istedi.

Ermenistan kolluk güçleri, göstericileri önlemek için meclis binası girişindeki sokağı trafiğe kapattı.

Gün içerisinde meydana gelen gerginliğin akabinde akşam saatleri itibarıyla meclis önündeki protestocu sayısı sürekli olarak arttı.

Sosyal medya mecralarında yer alan görüntülerde, göstericilerin, önünde toplandıkları meclisin kapılarını kırmaya çabaladığı görüldü.

Bahse konu görüntülerde, Paşinyan karşıtı slogan atarak istifa çağrısında bulunan göstericilerin, emniyet bariyerini aşmaya çalışması da yer alıyor.

Söz konusu paylaşımlarda, Ermenistan Başbakanı'nın dün mecliste gerçekleştirdiği konuşmasındaki Azerbaycan'la sulh anlaşması imzalamayı istediği şeklindeki ifadelere protestocuların tepki gösterdiği kaydediliyor.

Protestocular salı günü de meclis binasının dışında gösteri düzenlemişti.

Ermenistan-Azerbaycan hududundaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan hududunda iki ülke ordusu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül akşamı ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ile hududun Zengilan, Laçın, Kelbecer ve Daşkesen yönlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan askeri birliklerinin huduttaki bazı sığınakları ve mevzileri havan topları da dahil olmak üzere farklı kalibreli silahlarla aralıksız bir şekilde ateş altına alınmış, saldırılar sonucunda Azerbaycan ordusu 50 askerini şehit vermişti.

Azerbaycan askeri birlikleri Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin atış yaptıkları noktaları susturmak ve çatışmanın daha da genişlemesini engellemek için misillemede bulunmuş, Ermenistan askeri birlikleri ağır kayıplar vermişti.

Azerbaycan: Cesetleri teslim etmeye hazırız

Yorumlar (0)