Ali Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması: “Onarılması gerekli”

3600 ek gösterge düzenlemesi kapsamında onarılması gerekli olan birkaç yer olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Torba kanun ile ilgili atılması gereken bazı adımlar bulunuyor. Bu konular ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

EMEK-SENDİKA 15.09.2022, 11:10
Ali Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması: “Onarılması gerekli”

Samsun’da açılışı yapılan Memur-Sen Samsun Temsilciği yeni hizmet binasının törenine katılan Yalçın, burada 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalara değindi.

“Bazı eksik yanları bulunuyor”

3600 ek gösterge çalışmasında onarılması gerekli olan bazı konular bulunduğunu ifade eden Yalçın, "Önemli olarak nitelendirdiğimiz başlıklar şu an geride kaldı. Şimdi de daha kıymetli başlıklar önümüze geldi. Dün bu konu ile ilgili ilk temasları gerçekleştirdik. Biz ek gösterge düzenlemesi için toplu sözleşme sırasında karar sağlamıştık. 5 milyon 300 bin kişiyi içerisine alan büyük bir düzenleme gerçekleşti. Bazı eksi yanları bulunuyor. Teknikerler ve şefler öncelikli olmak üzere. Bu noktada 3600 ek gösterge çalışmasında düzenlenmesi gereken, yasal bir düzenleme noktasında yeni bir torba kanun ile atılması gerekli olan adımlar bulunuyor. Onlar ile ilgili çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

“Kamu bu keşmekeşi kaldıramaz”

Yalçın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, "Kamu alanında sözleşmeli personel sayısı 600 bine geldi. Sözleşmeli çalışanı biz 2011 senesinde kaldırmıştık. O zamanda sayın Cumhurbaşkanı'mızın gerçekleştirdiği adımlarla sözleşmeli personelleri kadrolar ile buluşturmuştuk. Daha sonra yeniden bu yola gelindi. Geldiğimiz şu noktada değerli bir aşamaya ulaştık ve toplu sözleşme konusunda karar verdik. Onu da bu sene içerisinde çalışıp bitireceğiz. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile bir toplantı sağladık. Bu zaman zarfında isteğimizi şu şekilde dile getirebilirim. ‘Kamu alanında sözleşmeli tamamıyla kaldırılacak.' söylemi söz konusu olmayacaktır. Zaten uzun zamandır bu durum var. Fakat istihdamı sözleşmeli personeller yoluyla oluşturmayı hiçbir zaman olumlu görmedik. Onun için de bu kısım tekrar toparlanmalı. İnsanlar aynı kurumda çalışıyor ancak bir barış ortamı bulunmuyor. Bu derecede bir keşmekeş yaşanmaz, kamu bu durumu kaldırmaz. Asıl konu burada bir bütün meydana getirmek, istihdamı bir etmek gerekir. Bu kapsamda mücadelemiz de büyük bir aşamaya ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de söz konusu durumu görüştüm. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile de bir görüşme sağladık. Burada asıl temel düşünce bir memnuniyet oluşturmak aradan problemleri kaldırmak. 31 Mart seçimlerinde gördük. 'Mart bahar' diyerek gezenler yerel seçimleri yaptıkları yerde baharı değil sadece bir kara kış meydana getirdi. 1400 sözleşmeli memuru dışarı attılar, amaçları ise yerlerine militan doldurmaktı."

Törene Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve kurum müdürleri de katılım sağladı.

Yorumlar (0)