TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: "Şimdiye kadar görülmemiş..."

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesinin belirleneceği komisyonun 20 Kasım'dan sonra kurulacağını söyledi. Atalay, "Türkiye'de daha önce görülmemiş bir asgari ücret komisyonu kurulacak." dedi.

EMEK-SENDİKA 16.10.2023, 15:47 18.10.2023, 09:04 Hakan Öksüz
TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: "Şimdiye kadar görülmemiş..."

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekgıda-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilciliğine yaptığı ziyarette basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma hayatındaki problemlerin devam ettiğini vurgulayan Atalay, "Toplumun yalnızca yüzde 14'ü örgütlü. Böyle zor şartlarda temsilcilik yapmaya çalışıyoruz. Bu ülkeye yakışmıyor bu tablo." dedi.

"Sendikalar ve işçiler olarak aynı istikamette kürek çekmeliyiz"

Çalışma hayatı söz konusu olunca siyasi görüşlerin bir yana bırakılarak herkesin emekten yana tavır göstermesi gerektiğini kaydeden Ergün Atalay, "Bizim de şapkayı önümüze alıp düşünmemiz gerekiyor. Sendikalar ve işçiler olarak aynı istikamette kürek çekmeliyiz. Ters yönlere gitmeye çalıştığımız sürece patronlar ve sermaye bizi kullanmayı sürdürecektir." ifadelerini kullandı. 

"Kasım'dan sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu kurulur"

Taşeron işçilerin ve geçici işçilerin problemlerini anlatmayı sürdüreceklerini kaydeden Atalay, "İlerleyen günlerde asgari ücret görüşmeleri başlayacak. 20 Kasım'dan sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu kurulur. Masada bizim yerimize asgari ücretlinin oturması daha doğru olur. 20 senedir asgari ücreti anlatıyorum. Sendikalardaki hiçbir çalışan asgari ücretli değil." dedi.

"Türkiye'de görülmemiş bir asgari ücret komisyonu kurulacak"

Sendikanın olduğu yerde yemek, ikramiye, aile yardımı ve servis gibi hizmetlerin olduğunu söyleyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "8 milyon işçiye kendi ailemizin parçasıymış gibi bakıyoruz. Kasım 20'den sonra kurulacak asgari ücret tespit komisyonu farklı olacak. Şimdiye kadar Türkiye'de görülmemiş bir komisyon olacak bu. Komisyonda 2 kadın ve 2 erkek olacak. Sendikacılar, onların anlattıklarına uyacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)