Vedat Bilgin'den EYT açıklaması: Maaş ödemelerinde son durum

Emeklilikte Yaşa Takılanların maaş ödemelerine dair açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hiç kimsenin kaygısı olmasın, vatandaşlarımız bütün haklarını birikmiş şekilde alacak" dedi.

EMEK-SENDİKA 23.05.2023, 09:55 23.05.2023, 10:03
Vedat Bilgin'den EYT açıklaması: Maaş ödemelerinde son durum

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde vatandaşlara ödemeler yapılmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ödemelerin tamamlanacağını ifade etti.

"Çok az bir süre kaldı"

EYT çerçevesinde emekli maaşlarının bağlanma sürecine dair yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin başvurunun yaptığını aktaran Bilgin, “Maaş bağlama işleyişi devam ediyor. Bu ayın sonlarına doğru tamamlanması gerekiyor. Kısa bir süre kaldı. Büyük bir ihtimalle bu hafta içinde sonlanır. Tamamlanmasa bile en çok bir hafta veya 10-15 güne kadar sarkar. Ancak hiç kimsenin kaygısı olmasın, herkes birikmiş olan bütün haklarını alacak. Bazı kişilerde eksik işlemleri bulunanlar var. Söz konusu kişilerin dosyaları tamamlanıyor” dedi.

Temmuz ayında asgari ücrete zam var mı?

Asgari ücret ile ilgili temmuz dönemindeki beklentiye dair soru üzerine, Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu husustaki ifadelerini dile getirerek, "Temmuz ayında benzer bir süreç işleyecektir." dedi.

Yorumlar (0)