Memurlardan seyyanen zam talebi

Memur-Sen, kamuda çalışma sağlayanlara yönelik ücret yükselişlerinin sonrasında kamu personellerine seyyanen zam talebinde bulundu. Yapılan açıklamada enflasyon gerçeğinin dikkate alınarak kamu görevlilerine yönelik ücret artışının gerekli olduğu vurgulandı.

EMEK-SENDİKA 09.05.2023, 16:45 10.05.2023, 09:07
Memurlardan seyyanen zam talebi

Kamuda çalışanlara yapılan yüzde 45'lik zammın sonrasında memurlarda zam isteğinde bulundu.

“Güven ve memnuniyet sarsılıyor”

Memur-Sen Konfederasyonu, benzer ekonomik durumların kamu görevlileri adına da geçerli olduğuna işaret ederek seyyanen zam talebinde bulundu.

İşçiler ile memurlar arasında meydana gelen ücret aralığının yılbaşından başlayarak açıldığına vurgu yapılan açıklamada, kurumlarda görev sağlama barışının bu sebeple bozulduğuna, kamu personeller içerisinde güvenin sarsıldığına ve memnuniyetsizliğin arttığına işaret edildi.

Açıklamada sorunların meydana gelebileceği bu yapının telafisi noktasında temmuz ayı beklenmeden ve zaman kaybedilmeden seyyanen zam adına düzenleme sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekilerek, “Memur-Sen olarak, çalışma beraberliğini bu ücret adaletsizliğinin hızlı bir şekilde düzeltilmesini yeniden dile getiriyoruz. Aksi durumda telafisi güç olaylar yaşayabiliriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)