Santral işçilerinden çatal ve kaşıklı eylem

Özelleştirilen termik santrallerde asgari ücrete mahkum edilen Kütahya ve Bursa'daki yüzlerce işçi eylem yaptı. Öğle yemeği sırasında çatal ve kaşıklar masaya vuruldu, zam talebi yinelendi. Tes-İş Sendikası Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, "Zorlu ve tehlikeli koşullarda çalışıyoruz. Bu koşullarda çalışan santral işçileri, asgari ücrete mahkum edilemez." dedi.

EMEK-SENDİKA 06.03.2024, 16:51 07.03.2024, 09:25 Hakan Öksüz
Santral işçilerinden çatal ve kaşıklı eylem

Bursa Orhaneli termik santralleri ile Kütahya Seyitömer ve Tunçbilek santralleri, 2015'te Çelikler Holding'e satılmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yaptığı ihale ile satılan termik santrallerin Tes-İş Sendikası üyesi işçileri, öğle yemeğinde çatal ve kaşıklarla eylem yaptı.

"Bizi duymuyorsanız kaşıkların sesini duyun"

Çatal ve kaşıkları masaya vuran yüzlerce sendikalı işçi, "Bizim sesimizi duymuyorsanız kaşıkların sesini duyun. Maaşlarımız iyileştirilsin." şeklinde sloganlar attı. 

Ali Yıldırım: "İyileştirme yapılana kadar devam edeceğiz"

Tes-İş Sendikası Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, "Zorlu koşullarda çalışıyoruz. Bu çok tehlikeli bir iş kolu. Elektrik santrallerinde bu fiyat politikası yürütülemez. Hakkımız olan ücretleri almayı talep ediyoruz. Mücadelemiz haklıdır. Maaşlarda iyileştirme yapılana kadar mücadele edeceğiz." dedi.

"Bizi eylem yapmaya mecbur bırakan işverenimize sesleniyoruz"

Elektrik santrallerinde yapılan işin niteliği ve zorluğuna göre daha yüksek ücretlerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Ali Yıldırım, "Santral işçileri olarak çok zorlu koşullarda emek veriyoruz. Tehlikeli şartlarda çalışıyoruz. Bu zorlu koşullarda çalışırken bizi eylem yapmaya mecbur bırakan işverenimize sesleniyoruz. Bu koşullarda çalışan santral işçilerine asgari ücret layık görülemez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)