Miçotakis görüşmesi öncesi konvoy yakınında patlama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Odessa'da bir araya gelmek üzere düzenlenen konvoyun yakınında patlama oldu.

DÜNYA 06.03.2024, 17:20 07.03.2024, 16:09 Buse Önder
Miçotakis görüşmesi öncesi konvoy yakınında patlama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmek üzere Odessa'ya gitmek üzere hareket eden konvoyunun yakınında bir patlama meydana geldi. Olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, başbakanın ve Yunan misyonunun güvenliğiyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

Yunan basınının haberine göre patlama, konvoyun hedefine yaklaşık 200 metre mesafede gerçekleşti. Keşif heyetinin tüm üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, hükümet kaynakları, başbakanın gezisi sırasında güvenlik konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.

Herhangi bir örgüt üstlenmedi

Patlamanın ardından Zelenski ile Miçotakis arasındaki görüşmenin planlandığı şekilde devam ettiği kaydedildi. Her iki lider de olayın ardından normal bir şekilde bir araya geldi. Miçotakis'in gezisinin büyük bir gizlilik ve güvenlik içinde gerçekleştiği belirtilirken, güvenlik önlemleri kapsamında herhangi bir aksaklık yaşanmadığı ifade edildi.

Olay sonrasında taraflar, patlamanın nedenine dair detaylı bir soruşturma başlatırken, şu ana kadar herhangi bir terör örgütünün sorumluluğunu üstlenmediği bildirildi.

Yorumlar (0)