İstanbul’da 1 Mayıs önlemleri: Birçok yol geçişe kapatıldı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

EMEK-SENDİKA 01.05.2024, 11:24 Buse Önder
İstanbul’da 1 Mayıs önlemleri: Birçok yol geçişe kapatıldı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle İstanbul'un merkezi Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Taksim'de toplantı ve gösteri yürüyüşüne izin verilmemesi nedeniyle, emniyet güçleri alanı demir bariyerlerle kapattı ve kontrol altına aldı.

İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklar da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Bu tedbirlerin yanı sıra Saraçhane'de Unkapanı istikametine ve Beşiktaş'ta Dolmabahçe Caddesi'ne geçişe izin verilmedi.

Her cadde ve sokak başında nöbet

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresindeki sokaklar demir bariyerlerle kapatılarak kontrol altına alındı. Ayrıca meydana girişlerde sivil vatandaşların kontrolleri yapılarak izin verilmedi.

İstiklal Caddesi'nde ise esnaf ve turistler haricinde herhangi bir geçişe izin verilmedi ve polis ekipleri her cadde ve sokak başında nöbet tuttu.

Otobüs ve metro hatları kapatıldı

Taksim'e ulaşımı sağlayan metro istasyonları da güvenlik tedbirleri kapsamında kapatıldı. M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'na ait Vezneciler, Haliç, Taksim Meydanı, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu istasyonları saat 05.30'dan itibaren kapatıldı.

Metro istasyonlarında yapılacak seferlerle ilgili anonslar yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi. Ayrıca Kabataş-Taksim Meydanı ve Tünel Meydan-Karaköy arasındaki füniküler hatlarının seferleri ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostalji Tramvay seferleri de durduruldu.

İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları da Şişli ve Fatih istikametlerinde çift taraflı olarak kapatıldı.

Taksim Meydanı'nda itfaiye ve ambulans ekipleri de hazır beklerken, Mecidiyeköy ve çevresinde Taksim istikametine giden cadde ve sokaklar da güvenlik önlemleri kapsamında kapatıldı.

Çevik Kuvvet bariyeri oluşturuldu

Aynı şekilde Fatih Saraçhane'de de yoğun güvenlik önlemi alındı. Saraçhane'nin çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, araçlar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Saraçhane Meydanı girişinde polis ekipleri tarafından üst araması yapılırken, TOMA gibi polis araçları konuşlandırıldı.

Unkapanı istikametinde Bozdoğan Kemeri'nin altına çevik kuvvet ve TOMA'lar yerleştirildi ve bu istikamete geçişe izin verilmedi.

Turistlere geçiş hakkı tanındı

Beşiktaş'ta da Dolmabahçe Caddesi ve Taksim'e çıkan güzergahlar demir bariyerlerle kapatılarak güvenlik önlemleri alındı.

Polis ekipleri sadece bölgede ikamet edenlerin, çalışanların ve turistlerin geçişine izin verdi. Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nden sadece görevlilere izin verildi ve bu yolla geçişler durduruldu.

Göstericilere gözaltı

Diğer taraftan, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde 1 Mayıs kutlamalarına katılmak isteyen gruplara müdahale edildi.

Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir grup polis tarafından gözaltına alındı. Şişli'de de 10 kişilik bir grup gözaltına alınırken, Saraçhane'deki göstericilere müdahale edildi ve bazıları gözaltına alındı.

Okmeydanı'nda da polis müdahale etti ve sloganlar atan gruba müdahale edildi.

Yorumlar (0)