CHP ile DİSK'ten Saraçhane çıkarması! Özgür Özel isyan etti

CHP lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı İmamoğlu, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasını protesto eden DİSK ile Saraçhane'de buluştu. Özel, "Yeni anayasa isteniyor ama mevcut olana uyulmuyor. Bu da yeni anayasa niyetinin suniliğini gösteriyor." dedi.

GÜNDEM 01.05.2024, 11:25 01.05.2024, 11:44 Hakan Öksüz
CHP ile DİSK'ten Saraçhane çıkarması! Özgür Özel isyan etti

Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları yasaklanması, sabah saatlerinde polis ile göstericiler arasında gerginliğe neden oldu. Taksim kısıtlamasına uymayarak yürüyüş yapmak isteyen bir grup, gözaltına alındı. 

Özel ile İmamoğlu da korteje eşlik etti

Taksim kısıtlamasına tepki gösteren CHP ile DİSK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Saraçhane'de buluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı korteje CHP İstanbul İl Başkanlığı ve sendika üyeleri katıldı. 

Özgür Özel: "Yeni anayasa isteniyor ama mevcut olana uyulmuyor"

Basın mensuplarına konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni anayasa çalışmalarının konuşulduğu bir ortamda mevcut anayasaya uyulmuyor. Bu da yeni anayasa niyetinin suniliğini gösteriyor. Bayram, bayram gibi kutlamalı. Saraçhane'de emekçiler kol kola. Bu önemli bir kazanımdır." dedi.

"Taksim özgürleşene kadar..."

Çatışma ve kavga istemediklerini vurgulayan Özel, "Burada barış içinde toplanabilmek önemli. Anayasa Mahkemesi kararına uymayarak kanunsuz emir verenler, bunu bir kez daha gözden geçirsin. Suç işlemesinler. Taksim özgürleşene kadar bu mücadele devam edecek." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: "Sürece karar verenler iyi izlesin"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Gereken açıklamaları genel başkanımız yaptı. Son 5 yıl boyunca Saraçhane, bir hak arama noktası oldu. Şimdi de 1 Mayıs'ta aynı ortam var. Bu sürece karar veren yetkililer, umarım bir bayramı yok sayma anlayışını bırakır." dedi.

Yorumlar (0)