PKK'ya bir darbe daha! Sözde özel kuvvetler komutanı yakalandı

Manisa'da terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vuruldu. Sözde özel kuvvetler grup komutanı olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı.

GÜNDEM 21.05.2024, 20:54 Buse Önder
PKK'ya bir darbe daha! Sözde özel kuvvetler komutanı yakalandı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde özel kuvvetler grup komutanı olduğu değerlendirilen bir kişi yakalandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, F.E.H. (33) isimli şahsın sözde özel kuvvetler grup komutanı olarak faaliyet gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

Aktif rol oynuyordu

Emniyet birimlerinin titiz çalışmaları sonucu, F.E.H.'nin Manisa'da saklandığı tespit edildi. Düzenlenen operasyonla yakalanan F.E.H., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Burada yapılan sorgulamalar ve elde edilen deliller doğrultusunda, F.E.H.'nin terör örgütü PKK'nın sözde özel kuvvetler komutanı olarak aktif rol aldığı belirlendi.

Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen F.E.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Terör örgütüne yönelik yürütülen bu başarılı operasyonla, tutuklanan F.E.H., cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, operasyonun detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin ülkemizdeki faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Bu tür operasyonlarla terör örgütlerinin planlarını bozarak, halkımızın güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Toplumdan destek çağrısı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen ihbarların bu tür operasyonlarda büyük önem taşıdığını vurgulayarak, toplumun desteğiyle terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürüleceğini belirtti. Vatandaşlardan, şüpheli gördükleri her durumu güvenlik birimlerine bildirmeleri istendi.

Yorumlar (0)