Bakan Işıkhan'dan 2024 asgari ücret zammı açıklaması

TİSK'in ev sahipliğinde yapılan Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplumsal refahı artırmak için gerekenleri yapacaklarını kaydetti. Işıkhan, yeni yılda yapılacak asgari ücret zammına değindi.

EKONOMİ 29.09.2023, 18:08 Hakan Öksüz
Bakan Işıkhan'dan 2024 asgari ücret zammı açıklaması

MESS Teknoloji Merkezi'nde yapılan Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş dünyasının temsilcileriyle buluştu. TİSK'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Işıkhan'ın asgari ücret konusundaki konuşması dikkat çekti.

"Ekonomide öncelik, toplumsal refahı yükseltmek"

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, "Ekonomide öncelik, toplumsal refahı yükseltmek. Enflasyonun vatandaşların sırtına yüklediği yükü hafifletmek için çalışacağız. Bu anlamda yıl sonunda asgari ücret ile ilgili alınacak karar önem arz ediyor." dedi.

"Aralık ayında başlayacak"

Toplumsal refahı artırmak için asgari ücrete yapılacak zammı gündemlerine alacaklarını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşçilerimizin temsilcileri ile de sizlerle de istişare yapacağız. Görüşmelerde karşılıklı anlayışı teşvik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aralık ayında asgari ücret maratonu yaşanacak

2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayından bir dizi toplantı yapacak. Asgari ücret şu an net 11 bin 402 lira olarak ödeniyor.

Yorumlar (0)