9 kişinin can verdiği katliam gibi kazada şok savunma: ‘Hastalandığımı düşünüyorum’

İslahiye ilçesinde meydana gelen kazada, beton tankerinin yolcu minibüsüne çarpması sonucu 9 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı. Tanker sürücüsü Mehmet Göğüş’ün ise ifadesi ortaya çıktı.

GÜNDEM 08.05.2024, 11:40 Buse Önder
9 kişinin can verdiği katliam gibi kazada şok savunma: ‘Hastalandığımı düşünüyorum’

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşanan trafik kazasının ardından her iki sürücünün ifadeleri dikkat çekti. Beton tankerinin yolcu minibüsüne çarptığı kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı.

Tanker sürücüsü Mehmet Göğüş, hızının 70-80 kilometre arasında olduğunu söyledi. Ancak minibüs sürücüsü Latif Örs, kamyonun hızının çok yüksek olduğunu iddia etti. Örs, "O kadar yüksekti ki lastiklerin yerden kesildiğini gördüm. Araç uçar vaziyette bize doğru geliyordu” ifadelerini kullandı.

Kamyonu fark eder etmez aracı sağa doğru kırdığını belirten Örs, “Kaçmaya çalıştım ancak kaçamadık. Trafik kurallarına uygun şekilde hareket ettim" şeklinde konuştu.

Sağlık sorunlarını bahane etti

Göğüş, alkol kullanmadığını ve uykusuz olmadığını belirterek sağlık sorunları yaşadığını ifade etti. Tansiyon hastası olduğunu belirten Göğüş, "Yola çıktıktan 5 dakika sonra gözlerimin karardığını hatırlıyorum. Ben tansiyon hastasıyım, düzenli olarak ilaç kullanırım” şeklinde kendini savundu.

Aynı zamanda kalp, şeker gibi hastalıklarının da bulunduğunu belirten Göğüş, araçtaki hızının 70-80 kilometre arasında olduğunu iddia ederek, “Rahatsızlandığımı düşünüyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)