17 il için 'sarı' uyarı: Fırtınaya dikkat

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, bazı bölgelerde ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar beklendiğinden oluşabilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YAŞAM 24.04.2024, 08:32 24.04.2024, 09:01 Şeyda Gül
17 il için 'sarı' uyarı: Fırtınaya dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinde Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinde sağanak yağış beklenirken,  diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

Hava sıcaklığı

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi öngörülüyor. Bu hafta içerisinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen hava sıcaklığının, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 10-15 derece üzerine kadar çıkacağı vurgulandı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiği kaydedildi. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan dışarı çıkarken tedbirli olmaları istendi.

Toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiği ifade edildi. Bu sebeple görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtilen açıklamada, “Ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Yorumlar (0)