Hyundai, akıllı robotlar için harekete geçti: Dudak uçuklatan yatırım

2 sene önce mühendislik ve robot şirketi Boston Dynamics’i satın alan Hyundai, akıllı robotlar için 400 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.08.2022, 15:09 14.08.2022, 15:12
Hyundai, akıllı robotlar için harekete geçti: Dudak uçuklatan yatırım

Geçmiş yıllarda ürettiği robot köpek ‘Spot’ ile dünya çapında ses getiren Boston Dynamics, 2 sene önce mali krize girdikten sonra 921 milyon dolar bedelle Hyundai’ye satılmıştı. 2 yıllık sürecin ardından Hyundai ve Boston Dynamics, dikkat çekici bir yatırım için kolları sıvadı. Boston Dynamics’in kurucusu Marc Raibert tarafından yönetilecek proje kapsamında akıllı robot üretimine aktarılmak üzere 400 milyon dolarlık yatırım yapılacağı belirtildi. 

Üniversiteler ve araştırma laboratuvarlarıyla ortak çalışılacak

Şirkete ait yeni enstitüde ayrıca robotik araştırmalar ve yapay zekâya ilişkin yazılım ve donanım mühendisliği de daha üst seviyeye çıkarılacak. Dünya çapında önemli isimlerden oluşan bir ekip tarafından yönetilecek olan enstitü, üniversiteler ve araştırma laboratuvarları ile de ortak çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda alanında yetkin isimlerin de projeye dâhil edilmesi sağlanacak. 

Enstitünün merkezi Amerika’da 

Enstitünün merkezi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Kendall Square olarak duyuruldu. Proje kapsamında yapay zekânın daha da geliştirilmesi ve akıllı robotların yaygın hale getirilmesi hedefleniyor. Alanında uzman isimlere de yeni bir iş kapısı olacak proje, şimdiden teknoloji sektörünün ilk gündem maddelerinden biri haline geldi. 

“Hedefimiz daha gelişmiş ve daha akıllı robotlar üretmek”

Projeye ilişkin görüşlerini paylaşan Boston Dynamics Direktörü Marc Raibert, “Hedefimiz daha çevik, daha akıllı, daha gelişmiş ve daha algısal robotlar üretmek. Enstitünün yapısı, teknoloji alanındaki temel çözümlerden faydalanarak kusursuz işleyen robotlar üretmek üzerine kurulu olacak. Bu proje, insanlığa büyük katkılar sunacak. Sınırları zorlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)