Google Asistan söylediklerinize kulak kesiliyor

Google’ın sanal asistan hizmeti veren uygulaması yeni güncellemeyle birlikte kullanıcıların yanlış söylediğini tahmin ettiği cümleleri ve komutları düzelterek deneyimin iyileştirilmesine yardımcı oluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.11.2019, 14:21
Google Asistan söylediklerinize kulak kesiliyor

Sanal asistan programları arasında en çok kullanılan uygulamalardan Google Asistan hizmeti yeni geliştirmelerle söylediklerinize daha da kulak kesiliyor. Deyim yerindeyse sizi sizden iyi anlıyor.

Şimdiye dek verilen talimatları, veri tabanıyla eşleşmediği takdirde en yakın görev komutuyla gerçekleştiren Google Asistan’ın bu özelliği iyileştirildi.

Daha önce kullanıcıların söylemeye çalıştığını anlamak yerine doğru veya yanlış anladığı komutu uygulamaya alan asistan artık bir dil bilgisi öğretmeni gibi komutları uyguluyor. Yeni güncellemeyle birlikte konuşmalarınızdaki yanlışları buluyor, düzeltiyor ve kelimelerin altını çiziyor. Yeni araç kullanıcıların kullanım deneyimini arttırırken programın da hataları düzeltmesinin yolunu açıyor.

Asistan yeni özellikleriyle test edildiğinde, uygulamanın özellikle özel isimler ve cihazların yazılışına dair çok profesyonel hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Fakat yine de sistemin tam olarak oturduğunu söylemek yanlış olacaktır.

Yapılan bu geliştirmeler uzun vadede Asistan’ın bir insan kadar doğru anlama kapasitesine sahip olabilmesi açısından umut vaat ediyor.

Yorumlar (1)
Can 5 yıl önce
Mustafa