Sabiha Gökçen’de "e-atıklar" sokak hayvanlarına mama olarak dönüşecek

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), elektronik atıkların çevreye zarar vermemesi için dönüşümünün sağlanması ve elde edilen gelirle sokak hayvanlarına yardım edilmesi amacı ile e-atık geri dönüşüm projesi olan "#SAWcycle" başlattığını açıkladı.

YAŞAM 04.10.2023, 17:16 05.10.2023, 15:55
Sabiha Gökçen’de "e-atıklar" sokak hayvanlarına mama olarak dönüşecek

"E-dönüşüm muhteşem olacak, sokak hayvanları mamaya kavuşacak" sloganı ile başlatılan "#SAWcycle" projesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile bugün itibariyle hayata geçirildi.

İSG, proje kapsamında havalimanına gelen yolcuları, bilişim ve telekomünikasyon ekipmanlarından küçük ev aletlerine kadar kullanılmayan bütün elektronik cihazları yanlarında getirmeleri konusunda çağrı yaptı.

Elde edilen gelirle sokak hayvanları için kullanılacak

Kampanyaya destek vermek isteyen yolcular, yanlarında İSG’ye getirdikleri elektronik atıkları havalimanının orta ve doğu giriş kapılarında bulunan "#SAWcycle" e-atık kutularına bırakabilecek.

Proje kapsamında geri dönüşüme giden e-atıklardan elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama alınacak ve barınaklara bağışlanacak.

Katılımcılar çevre dostu çanta hediye edilecek

Projeye verilen desteği ve farkındalığı artırmak amacıyla katılımcılardan konteynerlere e-atık atarken çektikleri fotoğrafları sosyal medyada "@istanbulsabihagokcen" ile "#Sawcycle" etiketiyle paylaşmalarını isteyen İSG, paylaşım yapan herkesi "#SawCycle" baskılı çevre dostu çantayla ödüllendireceğini açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı, Exitcom Atık Dönüşüm Tesisi ve Ginkgo Çevre Derneği ile ortak geliştirilen proje kapsamından çevreye zarar veren elektronik atıkların dönüşümünün sağlanmasını ve sokak hayvanlarına yardım edilmesini hedefleniyor.

Yorumlar (0)