Erzurum ve Ağrı, Doğu Anadolu’nun en soğuk illeri oldu 

Hızla düşen hava sıcaklıkları, şehir ölçümlerini beraberinde getirdi. Yapılan ölçümlere göre Doğu Anadolu Bölgesi’nin en düşük sıcaklıkları Ağrı ve Erzurum’da gözlemlendi. 

YAŞAM 28.03.2021, 10:53 29.03.2021, 10:00
Erzurum ve Ağrı, Doğu Anadolu’nun en soğuk illeri oldu 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre havanın açık ve az bulutlu olduğu bölgelerde gece saatlerinde buzlanma ve don başlıyor, sabah saatlerinde de devam ediyor.

Sıcaklıklar normal seyrinde iken de Kuzey ve Kuzeybatı bölgelerden rüzgar esiyor. Bu rüzgar çoğunlukla hafif olsa da bazen kuvvetini artıracak ve gece oluşacak donun zeminini hazırlayacak.

Gün içinde en sıcak il Iğdır

Gün içinde ölçülen en yüksek sıcaklık Iğdır’da. Şehirde 11 dereceyi bulan termometreler, Tunceli’de 9’u gösteriyor. Erzincan 8, Erzurum 4, Ağrı 3, Ardahan ve Kars ise sıfırın üstünde 2 ile karşımıza çıkıyor.



Gece ölçülen en düşük sıcaklıklar ise sıfırın altında seyrediyor. Ağrı ve Erzurum’da -13, Kars’ta -11, Ardahan’da ise –10 derece sıcaklık kaydediliyor.

Bölgede çığ tehlikesi, buzlanma ve donun yanı sıra sisli ve puslu hava da etkili olacak.

Zirai don uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan bir diğer açıklama da bölgede oluşacak “zirai don” üzerineydi. Özellikle Iğdır ve Erzurum illeri için zirai don uyarısı yapıldı.

Kar kalınlıkları yüksek

Kayak merkezlerinde yapılan kar ölçümleri ise iyi seyirde. Konaklı’da kar kalınlığı 105 santim iken Sarıkamış’ta 115 ve Palandöken’de 150 santim. Bu da bölgedeki kayak sezonunun en az bir hafta daha devam etmesi anlamına geliyor. 

Yorumlar (0)