Bu hafta zor geçecek! Meteoroloji'den Doğu ve Batı'ya uyarı...

Meteorolojinin açıkladığı haftalık hava durumu tahmin verilerine göre ülkenin Batı’sında kuvvetli yağış etkili olurken Doğu yine kara gömülecek. 

YAŞAM 22.03.2021, 09:54 23.03.2021, 10:43
Bu hafta zor geçecek! Meteoroloji'den Doğu ve Batı'ya uyarı...

Sabah saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ajanslara geçtiği bilgiye göre bugün pek çok şehirde çok bulutlu hava ve yer yer yağmur etkisini gösterecek. Güney kesimlerde güneş kendini gösterirken güneydeki vatandaşların olumsuz hava durumuna karşı hazırlıklı olmalarında fayda var.

Bu hafta güneş, kar ve yağmur üst üste gelecek

Mevsim normallerinin üzerinde ya da altında seyreden hava durumu, her türlü hava şartına hazırlıklı olarak dışarı çıkmanın ve plan yapmanın gerekliliğini vurguluyor.

Haftalık bazda baktığımızda Batı Toroslar’da, Doğu Anadolu’da ve Doğu Karadeniz’de kar yağışı gözlemlenecek. Bu kar bazı bölgelerde yağmurla karışık olarak yağacak.



Yağmurlar beraberinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları getirecek. Batı’da Çanakkale ve çevresi, Balıkesir ve çevresi, Edirne ve çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde yağmur kendini gösterirken sıcaklıkların da mevsim normallerinin 2-3 derecede üstüne çıkması muhtemel.

Kısa süreli fırtınaya hazırlıklı olun!

Bugün ve bu hafta içinde yer yer fırtına görülmesi bekleniyor. Meteoroloji’nin tahminlerine göre kısa sürecek fakat oldukça çetin olacak bu fırtınalar genellikle Marmara, Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında, İç Anadolu’da, Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun genelinde etkili olacak.  

Yorumlar (0)