Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli yağış geliyor 

Meteorolojinin sabah saatlerinde aktardığı bilgiye göre bugün, yarın ve pazar günü ülke genelinde kuvvetli yağış ve bulutlu hava bekleniyor. Yüksek yerlerde ise kar yağışı söz konusu. 

YAŞAM 19.03.2021, 09:45 19.03.2021, 13:15
Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli yağış geliyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan bilgiye göre bugün hava İstanbul, İzmir, Ankara, Sivas başta olmak üzere Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin pek çok ilinde kuvvetli sağanak yağış, gök gürültüsü ve yıldırım etkili olacak. Yağış alan yerlerdeki sıcaklıklar 10 ile 15 derece arasında değişecek.

Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde ve İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı, karla karışık yağmur bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde ise bulutlu hava ve yer yer hafif yağmur söz konusu.

Rüzgar güneyden geliyor

Ülke genelinde rüzgar, güney yönünden esecek. Batı ve Orta Karadeniz’de, Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde rüzgar kuvvetli eserken Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetini kaybedecek.



Cumartesi günü yağmur geliyor

Bugün başlayan yağmurlar ara ara yağmak üzere yarın (cumartesi) akşama kadar devam edecek. Özellikle Ege’de Muğla ve çevresinde, Marmara’da Çanakkale ve İstanbul’da, Akdeniz’de Antalya’da, İç Anadolu’da da Sivas ve çevresinde yağmurun devam etmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi cumartesi günü yağmurlu olacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise Erzurum ve Kars çevrelerinde kar görülmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de bulutlu hava hakim olacak.

Pazar günü bulutlu geçecek

Pazar günü ise Akdeniz Bölgesi’nde bulutlu hava hakimiyeti azalırken Ege Bölgesi’nde bulutlar oldukça artacak ve hava kapalı olacak. Marmara Bölgesi’nde de pazar günü yine aralıklarla yağış bekleniyor.

İç Anadolu’da pazar günü Sivas, Konya ve Ankara dolaylarında yağmur, karla karışık yağmur bekleniyor. Karadeniz Bölgesi de pazar günlerinde yağmur ve karla karışık yağmur alacak bölgelerden.

Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur beklenirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde pazar günü bulutlu hava hakim olacak. 



 

Yorumlar (0)