Küresel piyasalarda negatif görünüm hâkim!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararı sonuncunda negatif bir seyir izlerken, Avrupa’da koronavirüs vakalarının artması sonrasında gelen kısıtlama kararları ve ABD-Asya piyasalarında satıcılı bir seyir izlendi.

EKONOMİ 19.03.2021, 09:55 19.03.2021, 15:57
Küresel piyasalarda negatif görünüm hâkim!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tahvil faizlerindeki stabil olmayan durum için girişimde bulunmaması ve enflasyon endişelerinin artarak devam etmesi ile dün Amerika Birleşik Devletleri’nin 10 yıllık tahvil faizleri 1,75 düzeyine çıkarak 2020 yılının ocak ayından bu yanan görülen en yükse seviye olarak tarihe geçti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ise enflasyondaki yükselişin geçici olacağı vurgulamıştı.

Pay piyasalarında satıcılı bir seyir izleniyor

Koronavirüs (Kovid-19) kıskacından bulunan piyasalar karışık bir seyir izliyor. Avrupa’da vaka sayılarının günden güne yükselmesi ve yeni tedbirlerin alınması, dün ABD ve bugün Asya’da olma üzere pay piyasalarında satıcılı bir seyir izlenmesine yol açtı.

Diğer tarafrand a petrol fiyatlarında sert bir düşüş meydana geldi. Altının ons fiyatı ise yatay bir görünüm verdi. Küresel piyasalarda petrol talebinin 2023’e kadar eski düzeyine gelmeyeceği beklentisi, Brent petrolün varil fiyatını 62,6 dolar seviyesine kadar çekti. 

İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde 0,1’de tuttu

Dün Dow Jones yüzde 0,46, S&P yüzde 1,48 ve Nasdaq yüzde 3,02 seviyelerinde negatif yönlü hareket etti. 

Avrupa’da ise Amerika’da yaşana pay piyasalarında satışların güçlenmesi, günü yükselişle tamamlamasına neden oldu. İngiltere Merkez Bankası, aldığı karar ile politika faizini yüzde 0,1’de ve sabit tuttu.

Asya’da negatif görünüm!

Asya’da ise Nikkei yüzde 1,5, Şanghay yüzde 1,6 ve Kospi yüzde 0,7 negatif yönlü hareket gözlemlendi.

Türkiye’de ise  TCMB’nin aldığı politika faiz kararı sonrasında dolar/TL endeksi 2,4 değer kaybederek 7,3260’tan günün kapadı. Dolar/TL güne 7,3220 seviyelerinden ‘merhaba’ dedi.
 

Yorumlar (0)