İstanbul ve Ankara'da dolu yağışı: Meteoroloji uyardı

Ankara'da başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen dolu yağışının ardından İstanbul'da da dolu yağışının etkili olduğu görüldü.

GÜNDEM 22.03.2021, 17:53 23.03.2021, 14:01
İstanbul ve Ankara'da dolu yağışı: Meteoroloji uyardı

Güne sağanak yağmurla başlayan Ankara’da, etkili olan şiddetli dolu yağışı sebebiyle yerlerin bembeyaz olduğu görüldü. Bu dolu yağışı nedeniyle kentin bazı kesimlerinde su baskınlarının meydana geldiği belirlendi.

Sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu

Başkentte yaşanan sağanak yağış ve şiddetli dolu sebebiyle hayatın olumsuz etkilendiği, bazı sokaklarda ve caddelerde su birikintilerinin oluştuğu belirlendi. Su basan caddelerde araç sürücüleri güçlükler yaşarken trafikte de aksamalar meydana geldi. Bazı bölgelerde ağaçların dallarının kırıldığı gözlendi. Bunun üzerine söz konusu olumsuzluklara yönelik Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli harekete geçti ve 1563 personelle, cadde ve sokaklardaki su baskınlarına yönelik çalışma başlattı. 

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kuğulu alt geçidindeki su birikintisine belediye personeli müdahale ederken Atatürk Bulvarı’nda ise uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlendi.



İstanbul da dolu yağışından nasibini aldı

Sabah saatlerinde güneşli bir güne uyanan İstanbul’da, öğlen saatlerinde ise açık havanın yerini kara bulutlar aldı.

Ankara’dan sonra İstanbul’un da bazı ilçelerinde bir anda bastıran yağmurdan sonra kentin birçok noktasında dolu yağışı etkisini gösterdi. 

Topkapı’daki dolu yağışı ile beraber araç kuyruklarının oluştuğu ve trafiğin aksadığı belirlendi.

Meteoroloji uyardı

Ankara ve İstanbul’da bugün etkili olan dolu yağışının ardından Meteoroloji’den uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi eski müdür Ahmet Uçar, söz konusu dolu yağışı ile ilgili Twitter hesabından uyarılarda bulundu.

İstanbul’da başlayan sağanak yağışla birlikte önümüzdeki 2 saat içerisinde dolu yağışı ihtimali olduğunu belirten Uçar, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar (0)