Meteoroloji'den 5 günlük hava raporu: Yağış ve soğuk hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre; bu hafta ülke genelinde aralıklı yağışlı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

GÜNDEM 23.03.2021, 11:07 23.03.2021, 18:23
Meteoroloji'den 5 günlük hava raporu: Yağış ve soğuk hava uyarısı

Mart ayının sonuna yaklaşırken ülke geneli, tekrar yağmurlu ve karlı soğuk havaların etkisi altına girdi.

Akdeniz’de gök gürültülü sağanak

Akdeniz ile doğu ve iç bölgelerde gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, İç Ege, Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. 

Marmara’nın doğusu ve güneyi, Akdeniz, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Antalya’nın iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi ve K.Maraş çevrelerinde ise zaman zaman şiddetli yağış beklendiği açıklandı.

Sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılıan son değerlendirmelerde; Türkiye’nin batı ve iç kesimlerinde 6-15 derece gibi hissedilir derecede sıcaklıkların azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişim beklenmediği belirtildi.

Marmara’nın güneybatısında kuvvetli rüzgar yaşanacağı tahmin edilirken Doğu Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da fırtına ve çok kuvvetli rüzgar bekleniyor. Yağışlı ve soğuk havanın, hafta sonundan sonra batıdan doğuya doğru ülkeyi terk etmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji’den 5 günlük hava raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava raporu değerlendirmelerinde; yarından sonra yurt genelinde soğuk havanın etkili olması bekleniyor. Pek çok şehirde de kar yağışı beklenirken perşembe günü İstanbul’da karla karışık yağmur yaşanacağı tahmin ediliyor.
















Yorumlar (0)