İspanya 5 bin kişiyle konser alanında yeni bir şeyler deniyor!

İspanya’da salgın döneminden bu yana ilk kez sosyal mesafe kuralı kaldırılarak bir konser gerçekleştirildi. Bir rock grubunun verdiği konsere 5 bin kişi koronavirüs testi olmasının ardından alındı. Organizatörler tarafından ülkenin pandemi döneminde, salgından en fazla etkilenen kültür-sanat etkinliklerinin azar azar başlaması gerekliliği üzerine tedbirler alınarak böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiği ifade edildi.

DÜNYA 28.03.2021, 11:06 28.03.2021, 18:20
İspanya 5 bin kişiyle konser alanında yeni bir şeyler deniyor!

Koronavirüsle mücadelede 1 yıl geride kaldı. Dünyanın birçok ülkesi salgını, yıl dönümünde 3. ve 4. dalga gibi yeni terimlerle ifade ederken salgının çıkmasının ardından kısa bir zaman geçtikten sonra ilk görüldüğü ülke Çin’den sosyal mesafesiz ve tedbirsiz parti görüntüleriyle sıkça karşılaşmıştık.

Şimdi ise benzer bir sosyal mesafesiz parti İspanya’da yapıldı. Ülkede salgın döneminde ilk defa sosyal mesafe kuralı kaldırıldı ve çok yüksek katılımlı bir konser yapıldı.

Aynı alanda 5 bin kişi...

Barselona’daki bir rock müzik grubunun konserini aynı anda alanda 5 bin kişi seyretti.

Konsere gelen kişilere sabahtan akşam üzerine kadar koronavirüs testi yapıldı ve maskeyle beraber el hijyen jeli kullanma zorunluluğu getirildi.

Konser salonunun girişinde misafirlerin ateşleri ölçüldü ve biletlerini temassız bir şekilde QR kod okutarak içeriye girdi.

Herkese koronavirüs testi yapıldı

Kovid testi pozitif olanlarla ateşi 37,5 derecenin üstünde olanlar konsere alınmadı.

Organizatörler, salgın döneminden bu zamana dek ilk kez sosyal mesafe kuralı olmaksızın bir konser verildiğinin altını çizerek, bunun bir pilot proje olduğunu ifade edip alınan önlemlerin ardından koronavirüs bulaşma vakasının tespit edilmemesi durumunda yeni konserlerin organize edilebileceğini ifade etti.

Koronavirüsün gölgesinde 1 yıllık süreçte en çok etkilenen alanlardan olan kültür-sanat etkinliklerin azar azar başlamasının gerekliliğine vurgu yapan Katalonya özerk yönetimi ve Barselona belediyesi bu tip projeleri desteklediğini paylaştı.

İspanya’da koronavirüs…

Avrupa’da koronavirüsün en yoğun görüldüğü ülkelerden ve üçüncü dalga endişesinin yaşandığı İspanya’da virüsten dolayı şimdiye dek 75 bin kişi yaşamını yitirdi, 3,2 milyonun ise üzerinde vaka tespit edildi.

Başkent Madrid’in ardından ülkede en çok can kaybı ve vaka ise Barselona’da görülüyor.

Yorumlar (0)