Meteoroloji'den ülkenin doğusu ve batısı için ayrı uyarılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen verilere göre Türkiye’nin batı bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ile 4 derece artacak, doğu da ise hava değerleri aynı oranda daha da düşecek.

YAŞAM 27.03.2021, 10:22 28.03.2021, 09:20
Meteoroloji'den ülkenin doğusu ve batısı için ayrı uyarılar...

Hava tahminlerinden elde edilen veriler ışığında yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde havalar parçalı ve yer yer çok bulutlu seyredecek.

Yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak

Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çankırı, Ankara, Siirt ve Batman çevrelerinde yağışlı bir havanın olacağı öngörülüyor. Yağışlar, bu bölgelerde genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde ise yağışların yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde don ve buzlanma olayı bekleniyor. 

Sıcaklıklar batıda artarken, doğuda düşüşe geçiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklıkları yurdun güney batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, doğu kesimlerinde ise 2 ila 4 derece azalacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava durumlarında önemli bir değişikliğin yaşanmayacağı tahmin ediliyor. 

Akdeniz ve Ege’de yaz sıcaklıkları yaşanıyor

Yurt genelinde hava sıcaklıklar normal seyrinde devam ederken Akdeniz bölgesi ise adeta yaz sıcaklıklarını yaşamaya başladı.

Hava sıcaklıklara Adana’da 17 dereceye yükselirken, Antalya’da ise dereceler 18’i gösteriyor. Ege bölgesinde ise İzmir’de hava sıcaklığı 16 derece olarak ölçüldü. 

İstanbul ve Ankara parçalı bulutlu

Birçok bölgede hava sıcaklıklarında değişim gözlenirken iki büyük kent İstanbul ve Ankara’da ise havalar çok bulutlu ve zaman zaman da az bulutlu bir şekilde seyredecek.

Yorumlar (0)