Antalya'da tarım arazileri sular altında kaldı!

Antalya'da etkisini gösteren sağanak sebebiyle tarım arazilerinin sular altında kaldığı görüldü. 

YAŞAM 29.12.2020, 13:25
Antalya'da tarım arazileri sular altında kaldı!

Antalya'da dün akşam rüzgâr ve sağanak yağış etkili olmaya başladı. Rüzgâr ve yağışın söz konusu şehirde sabah vakitlerinde de etkisini gösterdiği fark edildi. 

Yoğun trafiğin bulunduğu güzergâhlarda sağanak yağış sebebiyle meydana gelen aksaklıklara güvenlik güçleri tarafından müdahalede bulunulduğu görüldü. Belediye ekipleri, su birikintilerinin meydana geldiği alanlarda faaliyetlerine devam etti. Sağanak yağış sebebiyle pek çok aracın yollarda kaldığı fark edildi. 

Sağanak yağışa tedbirsiz şekilde yakalanan vatandaşlar, binaların tentelerinin altında bekleyerek ıslanmaktan kurtuldu. 87 tane itfaiye ekibi sabaha kadar Antalya'da faaliyet yürüttü. İtfaiye ekipleri, 102 farklı noktada kurtarma faaliyetleri ile su tahliyesine yönelik çalışmaları gerçekleştirdi. Antalya'da araçlarında kalan 85 vatandaşın da itfaiye ekiplerinde kurtarıldığı görüldü. 

Sağanak yağış sebebiyle tarım arazileri ile seraların sular altında kaldığı fark edildi. Kumluca ilçesi, Demre ilçesi ve Kaş ilçesinde seraların sular altında kaldığı görüldü. Yüzlerce dönüm tarım arazisi ile seranın zarar gördüğü bildirildi. Söz konusu durum nedeniyle "tarım sigortası" yeniden gündeme geldi. Çiftçilerin kesinlikle tarım sigortası yaptırması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, seraların daha sağlam şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekildi. 

En fazla yağışın Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde ölçüldüğü bildirildi. Buraya bir gün içerisinde metrekare başına 158 kilo yağışın düştüğü kaydedildi. Yarın sabah yağışlı havanın Antalya'yı terk edeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)