Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı sürüyor

Aydın Nazilli’de üretici ve sektör temsilcileri Exponaz Agro Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı bu yıl 3’ncü kez başlattı. Dün başlayan ve büyük ilgi gören 3. Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı 12 Ocak Pazar gününe kadar sürecek.

TARIM 10.01.2020, 16:13 10.01.2020, 17:56
Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı sürüyor

İlçeye bağlı Şirinrevler pazarında düzenlenen fuar etkinliğinde Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan üretici ve sektör temsilcilerinin stantlarını gezerek bilgi aldılar. Ayrıca düzenlenen fuarda, ziyaretçilere öğle yemeği ziyafeti verildi.

84 firmanın açtığı stantlara tarım sektöründen yoğun ilgi sürüyor. 3. Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın organizatörlüğünü Elit Fuarcılık üstlenmiş durumda.

Fuar Nazilli Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

“Artan nüfus tarımın önemini artırıyor”

3’üncü kez düzenlenen Exponaz Nazilli Tarım Hayvancılık Fuarı dolayısıyla bir araya gelmekten bahtiyar olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “İnsan neslinin devamı, sağlıklı beslenme için tarım ve hayvancılık olmazsa olmazdır. Dolayısıyla sektör sadece üreticileri değil, tüketicileri de doğrudan ilgilendirmektedir. Dünya üzerinde yaklaşık 1 milyara yakın insanın açlıkla, 1.2 milyara yakın insanında yetersiz beslenme ile karşı karşıya olduğunu düşünürsek, hızla artan dünya nüfusu ve insanların ihtiyaçlarında görülen değişiklikler tarımın önemini arttırmaktadır. Bu yüzdendir ki tarım çok hayati bir iktisadi faaliyet haline gelmiş, sadece yiyeceğimiz değil, geleceğimiz olmuştur. Aydın ülke tarımında önemli bir yerdedir” diye konuştu.

“Naz-Koop Nazilli’nin Sümerbank’ı olacak”

Çok küçük bir alanda fuar yapıldığını aktaran Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Nazillimiz Nazilli olduysa Atatürk’ün ilçeye armağanı Sümerbank sayesinde olmuştur. Biz Sümerbank’ı hakkıyla koruyamadık, zaman içerisinde kapandı. Ondan sonra ilçemiz ekonomik ve sosyal açıdan gerilemeye başladı. Bunun önüne geçmek ve bölgemizde üretilen ürünleri değerlendirmek ve katma değer kazandırabilmek için Naz-Koop’u kurduk. ‘Kuramaz’ dediler, Allah’ın izniyle kurduk. Artık üye kayıtlarına başlayacağız. Bütün üyelerimizi Naz-Koop ‘akayıt olup destek vermeye çağırıyoruz. Zira Naz-Koop Nazilli’nin ikinci bir Sümerbank’ı olacak. Üretilen ürünlerimizi en yüksek değerle en iyi şekilde değerlendireceğiz. Hem Nazilli’nin hem de çevresinin iş ve istihdam ihtiyacını karşılayacağız. Bu proje model olacak. Yarınlarda daha iyi günlerde buluşacağız” sözlerini kaydetti.

“Dünyanın en güzel ürünleri bu topraklarda yetişiyor”

Konuşmasını M.Ö. 499 ile M.Ö. 449 arasında yaşamış Antik Yunan tarihçisi Heredot’un “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” vecizesiyle süsleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Allah öyle bir toprak bahşetmiş ki Türkiye’nin en verimli topraklarının üzerinde yaşıyoruz. Aydın’ın ekonomisinin yüzde 51’i tarıma dayalı. Bizler gelecek nesillere sağlıklı bir çevre aktarmak zorundayız. Bunun içinde doğamızı korumak zorundayız. Nazilli’de 2 tane jeotermal firması sondaj açmak üzere. Buradan şunu söylemek istiyorum; Allah yerin altında bu kaynağı bize vermiş, biz temiz enerjiye karşı değiliz. Ama bunu çıkarırken bütün kurallara uygun çıkması en iyisi olur. İnsan sağlığına saygılı olmak gerekir. Bu toprakları ve çevreyi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Dünyanın en güzel ürünleri bu topraklarda yetişiyor. Eğer yatırımcılar çevre dostu olursa bizim hiçbir sorunumuz yok. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)