Fenerbahçe’den derbi açıklaması

Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri derbi maçının ardından yaşanan olaylar ve açıklamalar hakkında resmi bir duyuru yayımladı.

SPOR 21.05.2024, 23:25 22.05.2024, 09:24 Buse Önder
Fenerbahçe’den derbi açıklaması

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Galatasaray cephesinden gelen çelişkili ve tutarsız açıklamaların, maç sonucunu hazmedememelerinden kaynaklandığı öne sürüldü.

Fenerbahçe'nin açıklamasında, "19 Mayıs Pazar günü oynanan ve takımımızın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından rakip takımın çeşitli bireyleri tarafından yapılan açıklamaları dikkatle takip ediyoruz. Derbi zaferimizin ardından mevcut başkan, çeşitli yöneticiler ve başkan adayı tarafından yapılan sayısız çelişkili açıklamaların ana sebebi, maç sonucunun hazmedilememesidir. Maçın her dakikası, haksız yere 10 kişi bırakılmamıza rağmen Fenerbahçemizin galibiyetiyle sonuçlanarak 'gerçek hak edeni' tüm Türkiye'ye göstermiştir" ifadelerine yer verildi.

‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz’

Açıklamada ayrıca, derbinin, sezon başından beri dile getirilen sistematik ve sistemsel sıkıntıların kısa ve net bir özeti olduğu vurgulandı.

Fenerbahçe, rakip takımın büyük beklentiler içinde olmasına rağmen sarsılmasını anlayışla karşıladıklarını belirterek, Sarı-lacivertli kulüp, Galatasaray'ın mağlubiyetin etkisiyle serzenişlerde bulunduğunu savunarak, derbinin ardından yaşanan olayların ve gelişmelerin dikkatle takip edildiğini belirtti. Açıklamada, Galatasaray'ın mağlubiyetin ardından çelişkili ve tutarsız açıklamalar yaparak gündemi manipüle etmeye çalıştığı ifade edildi.

Fenerbahçe, bu tür manipülasyonlara karşı gerekli adımların atılacağını ve konunun sonuna kadar takip edileceğini duyurdu.

Yorumlar (0)