Blinken’a ‘kanlı’ protesto: '40 bin Filistinlinin kanı ellerinde'

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları 228 gündür aralıksız sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde ifade verdiği sırada Filistin yanlısı bir grup tarafından protesto edildi.

DÜNYA 22.05.2024, 00:20 22.05.2024, 18:19 Buse Önder
Blinken’a ‘kanlı’ protesto: '40 bin Filistinlinin kanı ellerinde'

Ellerini İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin kanlarını temsilen kırmızıya boyayan göstericiler, Blinken’a "savaş suçlusu", "soykırım bakanı", "eli kanlı kasap" ve "40 bin Filistinlinin kanı onun ellerinde" diye bağırdı. Blinken, göstericilerle tartışmaya girmeden, konuşmasına devam etmek için protestocuların salondan çıkarılmasını bekledi.

Gazze’de can kaybı ve yaralı sayısı artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saat içinde sivillere yönelik beş saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Bu saldırılarda 85 kişi hayatını kaybederken, 200 kişi de yaralandı. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybının 35 bin 647'ye, yaralı sayısının ise 79 bin 852'ye yükseldiği açıklandı.

Ayrıca, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cansız bedenlerin bulunduğu, ambulansların ve sivil savunma görevlilerinin İsrail'in engellemeleri nedeniyle cenazelere ulaşmakta zorluk yaşadığı vurgulandı.

Yorumlar (0)