Batı Karadeniz tezgâhları hareketlendi

Batı Karadeniz'de adeta balık tezgâhları dolup taşıyor, tezgâh önlerinde trafik yoğunlaşıyor.

TARIM 08.12.2020, 11:24 08.12.2020, 16:36
Batı Karadeniz tezgâhları hareketlendi

Balıkçılıkta en önemli bölgelerden Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde uygulamaya konulan 2 günlük hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sonrası tezgâhlarda bolluk, tezgâh önlerinde yoğunluk yaşanıyor. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde hafta sonları 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası limanda hareketlilik başladı ve vatandaşlar tezgâhların önlerine akın etti.

Balıkçılarda hafta içi mutluluğu

Hafta sonu yaşanan kısıtlama sonrası balıklara yoğun talep olduğunu belirten balıkçı esnaflarından Sadık Kara, halkın hafta sonu uygulanan 2 günlük kısıtlama sırasında balığı özlediğini kaydederek, "Hafta sonu koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 2 günden fazla kısıtlamaya girdik. Vatandaşlar bu 2 günlük kısıtlama süresince balığı özlediler. Tezgâhlara çıkardığımız balıklarımız taze. Vatandaş da balık yemek istiyor. Bu nedenle 2 günlük kısıtlamanın bitmesi sonrası balığa gayet iyi bir talep bulunuyor." şeklinde konuştu.  

Hamsi başta olmak üzere çinekop ve barbuna talebin yoğun olduğunun altını çizen Sadık Kara, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Hamsiyi zikretmeye gerek yok. Sezonu olduğu için zaten yoğun bir şekilde hamsiye talep var. Hamsi bugünlerde ilk giden ve yoğun giden balık. Hamsiyi hariç tutarsak, bugün çinekop ve barbunu yoğun olarak sattığımızı söyleyebilirim. Bu arada iki çeşit barbunumuzun olduğunu belirteyim. Orta ve büyük boy olmak üzere iki çeşit olarak satıyoruz barbunları. Orta boy barbun yaklaşık 2 saat önce tükendi. Orta boy barbunun kilo fiyatı 20 liraydı. Çinekop şu an 40 lira. İstavriti 30 liradan, yerli hamsiyi 15 liradan, Doğu Karadeniz hamsisini ise 35 liradan satışa çıkarıyoruz."

Yorumlar (0)