İYİ Parti’de istifa depremi: Kurucu isim istifa etti

İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ertaş, açıklamasında Manisa İl Başkanı Zafer İksir ise Ertaş'ın görevden alındığını belirtti.

SİYASET 06.08.2023, 18:02 Şeyda Gül
İYİ Parti’de istifa depremi: Kurucu isim istifa etti

İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, İYİ Parti Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerden oluşan 41 kişinin Temmuz ayında görevinden istifa etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ertaş, “Kurucusu olduğum İYİ Partiden ve İlçe Başkanlığından istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geniş kapsamlı bir istifa programı yapılacak

İYİ Partinin birkaç kişinin piyonu haline geldiğini savunan Ertaş, partinin kuruluş amacını da kaybettiğini vurguladı. “Bizleri MHP'den koparan ve MHP'nin AK Parti'nin arka bahçesi olduğunu söyleyenler PKK'nın ve CHP'nin arka bahçesi oluşumlarından haberi yok galiba” diyen Ertaş, önümüzdeki hafta geniş kapsamlı bir istifa programı yapacaklarını kaydetti.

İl başkanı İksir: Görevinden alınmıştır

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Zafer İksir ise Önder Ertaş'ın istifa etmediğini, görevden alındığını duyurdu. İksir, açıklamasında “İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, 4 Ağustos Cuma günü İlçe Başkanlığı görevinden ilçe yönetimindeki 41 kişinin ayrılması ve görevini yürütemez hale gelmesi sebebiyle genel merkezimizce görevinden alınmıştır. Kendisine tebliğ edilen bu karar sonrası kendisi çirkin, gerçek dışı, partimizi karalayıcı, asılsız ve suçlayıcı iddialarda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)