Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6’lı İttifak açıklaması: Zangır zangır titriyorlar

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, sığınmacılarla ilgili konuşma yaptı.

SİYASET 11.05.2022, 16:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6’lı İttifak açıklaması: Zangır zangır titriyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyada çokça tartışılan sığınmacılarla alakalı tepki göstererek, muhalefete eleştirilerde bulundu. Erdoğan, ''Ülkemize göçmen olarak gelenleri bizler vazife başında olduğumuz aralıkta asla geri çevirmeyiz. Eğer kendi isteğiyle dönme talebi olanlar olursa zaten geri gönderilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında göçmen eleştirileri konusu bulunurken, hedefine ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nu aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından çıkanların çoğunun yalan olduğunu belirten Erdoğan, ''Ortaya çıkmış 'Recep Tayyip Erdoğan Suriye konusunu Birleşmiş Milletler’ de (BM) söyledi mi?' diyor. Bu kişi BM’lerle yapılan toplantıyı izlememiş galiba. Bu kişinin neyden haberi oluyor ki?'' şeklinde ifade etti.

Seçimleri değerlendirdi

'Önümüzdeki bir seneyi en güzel biçimde değerlendirdiklerini belirten Recep Tayyip Erdoğan, “16. seçim başarımızı hep beraber alacağız. Tabi ki bütün seçimler kritiktir, önemlidir, tarihidir. 2002 Kasım tarihinde yapılan seçimler ülkemiz adına önemli bir dönüm noktası olmuştu. 2007 yılının seçimleri mücadele açısından bizi yeni bir aşamaya getirdi. 2015 senesi seçimlerinde ise ülkemizi tekrar eski zamanlarına döndürme düşüncesi olanlarla hesaplaşma alanına dönüşmüştü” dedi.

Hain darbe girişimden sonra 2018 yılında yapılan seçimlerin ilk sınav olduğunu belirten Erdoğan,” İnşallah 2023 senesinde yapılacak seçimler de hem ülkemizin 2053 geniş görüşlülüğünün habercisi hem de AK Partinin yönetimde olduğu zamanlarda kazanımların bir sonucu olarak tarihe geçecektir” diye ifade etti.

“20 sene içerisinde ülkeye kattıklarımızla zaferler kazandık”

Geride bıraktığımız 20 senede ülkeye katılan cumhuriyet altyapısı sayesinde birçok sınavı zaferle sonuçlandırdıklarına vurgu yapan Erdoğan, “2023 senesinde yapılacak olan seçimin AK Parti veya Tayyip Erdoğan adına değil Türkiye adına bir önemi var. Türkiye'nin şu anda bulunduğu gelişmekte olan ülke vasfını geçerek dünya üzerinde bulunan en iyi 10 ekonomisi içerisine girip girmeyeceği, 2023 yılında yapılacak olan seçime bağlıdır” dedi.

“Eline diline dursun”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun muhalefet olarak iddialı ve yeni bir amaç ortaya çıkardığını belirterek, “Vatana hizmet ve eser vermek için değil de kavga çıkarmaya geldiğini kendisi söyledi zaten. Bu kişinin ağzından çıkanların çoğu yalandan ibaret. Örneğin geçtiğimiz gün Meclis'te ortaya çıkmış 'Recep Tayyip Erdoğan Suriye konusunu Birleşmiş Milletler’ de konuşmuş mu?' diyor. Senin diline eline dursun. Defaatle... Bu kişi herhangi bir BM toplantısını izlememiş. Oraya çıkmış Recep Tayyip Erdoğan bu konuyu Avrupalılara açmamış, konuşmamış diyebiliyor. Belki binlerce toplantılar düzenlediğimizden bir haberi yok. Gerçi bu kişinin neyden haberi oluyor ki bundan olsun?” şeklinde ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun, “Ya yanımda olun ya da önümden gidin” cümlesine eleştiri

Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, 'Ya yanımda olun ya da önümden gidin' cümlesine atıfta bulunarak,” bu kişinin meydan okumasını bir kenara koyuyorum. Siyaset dediğimiz şeyde mücadele manasında kavga şekli vardır ve biz bunu 40 seneyi aşkın yapıyoruz. FETÖ yapılanması bizleri, kaldığımız yerleri bomba atışına tutmadı mı? Atatürk Havalimanı'na indiğimizde on binlerce kişi oraya gelmişti. Fakat bu Bay Kemal darbeye katılan tankların arasından geçerek FETÖ’cüler yardımıyla tutup Bakırköy Belediye Başkanı’nın yanına gitti. Böyle korkak, ürkek, zavallı ve pısırık birisidir. Sonra da çıkıp diyor ki utanmadan 'Eğer haberim olmuş olsaydı ben de gelir beklerdim' diyor. Havaalanında binlerce neden bekliyordu? Ama sende o şekilde bir yürek bulunmuyor” dedi.

“Bunlar bela olmaya geliyor”

Recep Tayyip Erdoğan muhalefet için, “Bunlar tekrardan halkımızın başına sorun çıkarmaya gelecek. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Gerçek karakterlerini o yılan dillerinin arkasına saklıyorlar fakat halis niyetlerini biliyoruz. Son 20 senedir hep beraber yaptığımız şekilde yeniden sandığa gömeceğiz” diye ekledi.

6 yuvarlak masa ittifakının seçimler gelmeden sorunlar yaşadığına vurgu yapan Erdoğan,” Henüz seçim gelmedi fakat bunlar zangır zangır titriyor, terleri solunda sağından akmaya başladı. Bunlar ülkemizi tekrar tek parti faşizmi mahcupluğuna döndürmek adına kavga etme çabasındalar, biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“Vazifemizde olduğumuz sürece geri itmeyiz”

Sığınmacı eleştirilerine dair konuşmasına devam eden Erdoğan,” Ülkemizde mevcutta bulunan sığınmacı kişileri Bay Kemal'in söyledikleriyle ne de onun destekçilerinin laflarıyla vatanımızdan göndermeyiz. Bizler vazifemize devam ettiğimiz sürece sığınmacıları asla geri iterek, ayrımlaştırmayız. Kendi istekleriyle geri gitmek isteyenleri zaten geri gönderileceklerdir. Bizler sığınmacıları Boraltan Köprüsü'nde yapıldığı gibi silah zoruyla düşmana bırakmayız Bay Kemal. Bu vazifeyi devam ettirdiğimiz sürece sizde bu kişileri bu ülkeden çıkaramayacaksınız. Bunu işiten Afgan Suriyeli herkes gönül refahı içerisinde yaşıyor” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)