Erdoğan'dan Suriyeli göçmen yorumu: Bay Kemal'in gücü yetmez!

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli göçmenler üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "Bay Kemal, 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz.' diyebilir. Ama buna gücü yok." diyen Erdoğan, fahiş fiyat artışları ve faizli konut kredisi ile ilgili de açıklama yaptı.

GÜNDEM 09.05.2022, 21:02 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Suriyeli göçmen yorumu: Bay Kemal'in gücü yetmez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. 3 saat devam eden toplantının ardından konuşma yapan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri son zamanlarda sosyal medyada da sıklıkla tartışılan göçmen sorunu oldu. Türkiye'nin, coğrafi konumu nedeniyle birçok medeniyetin buluşma noktası olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Dünya Savaşı'nın bitmesi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla birlikte milyonlarca insanın bu topraklara akın ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na göçmen eleştirisi!

Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda Kafkaslardan ve Balkanlardan milyonlarca kişinin Türkiye'ye geldiğini ve şimdiki demokrafik yapının temellerini attığını kaydeden Erdoğan, "Eskiden beri zorluk yaşayan kişilerin yanında olduk. Bay Kemal, 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz.' diyebilir. Ama buna gücü yok. Bizim yetiştiğimiz kültür, Ensar kültürü. Muhacir kültürünün ne olduğunu en yakından biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Suriye'de 200 bin konut yapacağız." 

Hiç kimsenin ülkesini sebepsiz yere terk etmeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimiz, şu an Türkiye'ye sığındı. Onlara sahip çıkmamız gerekir. Yapılan araştırmalara göre zaten 1 milyon Suriyeli, ülkesine dönmek istiyor. Ülkelerine dönecek göçmenler için Suriye'de 200 bin konut yapacağız." dedi.

Dengesiz fiyat artışları ve enflasyon konusu!

Ekonomide son aylarda yaşanan bozulmaya değinen Erdoğan, işsizlik sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Yıllar içinde ihracatın ithalatı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji fiyatları ve ürün maliyetlerinde gerçekleşen artıştan bahsetti.

Erdoğan, "Enerji fiyatlarının fırlaması, ürün fiyatlarını da artırıyor. Son fiyat artışlarını enflasyon ya da döviz kuruyla açıklayamayız. Burada bir açgözlülük ve ahlâk meselesi var. Bazı fırsatçılar, her şeyi bahane ederek fiyatlara yansıtıyor. Bu dengesiz fiyat artışlarına yönelik denetimler artırılacak. Çok daha ağır cezalar geliyor. Fiyatların istikrar kazanması adına çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Faizli konut kredisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut almayı planlayan vatandaşlara müjdeli bir haberinin olduğunu da sözlerine ekledi. 

Fahiş fiyat artışları sebebiyle konut fiyatlarında da ciddi yükselişler görüldüğünü aktaran Erdoğan, "Vatandaşların bu artışlardan etkilenmemesi için önemli uygulamaları hayata geçiriyoruz. İlk kez konut satın alacak vatandaşlar, aylık yüzde 0,98 faizli konut kredisinden yararlanabilecek. Bu paketin kapsamında değerlendirilecek konutların değeri maksimum 2 milyon lira olacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak." dedi.

Yorumlar (0)