Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: Suriyeli sığınmacılar gönderilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yaşanan savaştan kaçıp Türkiye'ye göç edenlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını açıkladı. Erdoğan, ''Kendileri arzu ettiklerinde topraklarına dönebilirler fakat biz asla onları bu topraklardan kovmayacağız, kovmayız'' sözlerini kullandı.

GÜNDEM 09.05.2022, 15:28 09.05.2022, 15:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: Suriyeli sığınmacılar gönderilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda açıklamalarda bulundu.

“Kendi arzu ettiklerinde gidebilirler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye göç eden Suriyeliler için ''Kendileri arzu ettiklerinde topraklarına dönebilirler fakat biz asla onları bu topraklardan kovmayacağız, kovmayız'' açıklamasını yaptı.

Ekonomiye yönelik mesajlar da aktaran Erdoğan, fahiş fiyatların ekonomik gerçeklerle bir ilgisinin olmadığını söyleyerek ''Vatandaşımızı, açgözlü cambazların fiyat oyunlarına kurban etmeyeceğiz'' sözlerini kullandı.

"31 projeye destek kararı aldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

''Şu anda 1 milyar dolar ve üzeri değerlemeye varan girişimimiz 6'ya yükseldi. İstihdamda 30 milyonu geçtik. Sürekli olarak başarı çıtasını yukarı doğru taşıyan iş dünyamızın yolu açıktır. 20 yıl önce 365 günde yalnızca 36 milyar dolar ihracat gerçekleştirebilen Türkiye, bu sayıyı 30 günde gerçekleştirebilir düzeye geldi. Ülkemizde üretimini yapabileceğimiz 919 yüksek teknolojili ürün tespit ettik. Türkiye'ye ciddi kazanımlar sağlayacak olan 31 projenin desteklenmesi yönünde karar aldık. Türkiye'yi önemli teknolojilerin pazarı haline getirmek için gerekenleri yapacağız.”

“Hedef 100 bin briket ev”

Suriyeli sığınmacılara ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz, ensar ve muhacir olma kabiliyetinin ne olduğunun farkında olan bir kültürün üyesiyiz. Suriye'nin kuzeyindeki gibi, orada da 600-650 briket evin inşa edilmesi bu güzel adımlardan biridir. Hedefimiz; Suriye'nin kuzeyinde 100 bin briket ev yapmak. Sonuna kadar Suriye'den savaştan çıkıp Türkiye’ye sığınan bu kardeşlerimize sahip çıkacağız. 'Kendileri arzu ettiklerinde topraklarına dönebilirler fakat biz asla onları bu topraklardan kovmayacağız, kovmayız. Kapımız onlara açık onlara, ev sahipliğine devam edeceğiz. Onları, katillerin kucağına ve ellerine atmayacağız.”

Ekonomi mesajı: “Vatandaşımızı kurban etmeyeceğiz”

Ekonomiye ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“İşletmelerimizin ve vatandaşımızın kesintisiz bir şekilde en uygun fiyatlar aracılığıyla enerjiye ulaşımı bütün imkanları seferber ettik. Fırsatçıların çıktığını anlıyoruz, görüyoruz. Vatandaşın belini büken fahiş fiyatların ekonomik gerçeklerle bir ilgisinin olmadığını biliyoruz. Kabine toplantımız var bugün, bu konuları yeniden konuşacağız. Ek tedbirler varsa ilgili adımlarımızı uygulamaya koyacağız. Vatandaşımızı, açgözlü cambazların fiyat oyunlarına kurban etmeyeceğiz.''

Yorumlar (0)