Fahrettin Altun açıkladı: Kaç Suriyeli ülkesine gönderildi?

Sosyal medya hesabından kaçak göçmen sorununa ilişkin paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şimdiye kadar kaç Suriyelinin ülkesine gönderildiğini açıkladı.

GÜNDEM 06.05.2022, 23:54 07.05.2022, 01:48 Hakan Öksüz
Fahrettin Altun açıkladı: Kaç Suriyeli ülkesine gönderildi?

Türkiye'de özellikle son aylarda gündemin zirvesinde yer alan konulardan biri kaçak göçmen sorunu oldu. Yıllar boyunca katlanarak artan göçmen sorunu, tartışmaların alevlenmesine yol açtı.

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından binlerce Afgan göçmenin kaçak yollardan Türkiye'ye gelmesi, hükümetin politikalarına getirilen eleştirileri artırdı. Çok sayıda vatandaş, kaydı olmayan milyonlarca kişinin sokaklarda serbestçe gezmesinin büyük bir güvenlik sorunu oluşturacağını düşünüyor.

"Bu konuda ciddi çalışmalar var"

Kaçak göçmen sorunuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konunun takip edildiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının bu konuda ciddi çalışmaları olduğunu kaydeden Altun, düzensizliğe geçit vermemek için bütün tedbirlerin alındığını ifade etti.

"Terörün kaynağını kurutmaya çalışıyoruz"

Bölgede birçok savaşın yaşandığını ve çatışma ortamından kaçan milyonlarca kişinin Türkiye'ye akın ettiğini kaydeden Altun, "Devletimiz, bölgede istikrar kuran bir rol üstleniyor. Gerçekçi ve insani bir göçmen politikasını uyguluyoruz. Terörün kaynağını kurutma için sınır ötesi harekat gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şimdiye kadar kaç Suriyeli göçmenin ülkesine döndüğünü de açıkladı. Altun, 500 bin Suriyeli göçmenin, ülkelerindeki terörden arındırılmış bölgelere gönderildiğini belirtti.

Yorumlar (0)