384 kişilik kadro için 3 bin 233 kişi başvurdu

Gaziosmanpaşa ve İstanbul adliyelerinde görevlendirilmek üzere işe alınacak olan 384 zabıt ve icra katipliği için sınav gerçekleştirildi. Sınava 3 bin 233 kişi başvurdu.

EKONOMİ 09.05.2022, 21:40
384 kişilik kadro için 3 bin 233 kişi başvurdu

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz 1 Mart tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın Atrium kısmında zabıt ve icra katipliği için uygulamalı sınav yapıldı.

Sınava katılmak için adliyeye gelen adaylardan bazıları, beraberlerinde getirdikleri klavyelerle bol bol pratik yaptı. Bazı adayların ise çok heyecanlı oldukları gözlendi.

Grup halinde sınav odasına kabul edilen adaylardan, 3 dakika içerisinde 90 doğru kelime yazmaları talep ediliyor.

Toplamda 3 bin 233 adayın, katip olabilmek için ter döktüğü sınavda başarı kaydedenler, bir sonraki mülakata da girmeye hak kazanacak.

Adaylar büyük heyecan yaşadı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne 7 ve İstanbul Adliyesi'ne 308 olmak üzere toplam 315 zabıt katibi alımı yapılacak. Yine Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne 5, İstanbul Adliyesi'ne ise 64 icra katibi alımı yapılacak.

Zabıt katipliği sınavına katılan Yeşim Bostancıoğlu çok heyecanlı olduğunu kaydederek, "Allah'ın izniyle güzel geçer. Metinleri bize vermişlerdi. Bugün uygulama sınavına katılıyoruz. Klavye için kursa gittim, çok çalıştım. Mülakata kalabilirsem daha da çok çalışacağım." ifadelerini kullandı. 

Sınavda çok heyecan yaşayacağını dile getiren Mehmet Kara ise bilgisayar kullandığından dolayı yatkınlığının olduğunu, bu sebeple çok fazla çalışmadığını belirtti.

Yorumlar (0)