CHP’de Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunda fikir ayrılığı

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri geri yollayacaklarını üzerine yaptığı söylemlere atıfta bulunan partinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter üzerinden katıldığı bir programda bunun evrensel hukuk kurallarına aykırı bir durum olduğunu dile getirdi.

SİYASET 06.05.2022, 16:43 07.05.2022, 15:53
CHP’de Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunda fikir ayrılığı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün Atilla Taş’ın Twitter’da başlattığı bir sohbet odasına katıldı. Katıldığı sohbet odasında Suriyelilerin ülkelerine gönderilmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu bunun evrensel hukuk kurallarına göre uygulanması mümkün bir şey olmadığını dile getirdi. Kaftancıoğlu ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri göndereceklerine ilişkin sözlerini de hatırlattı. Bunun gerçeklik payı olmadığını vurgulayan Kaftancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

İktidara gelindiğinde Suriyelileri göndereceğinizi söylemek oldukça kolaydır. İçinizin yağlarını da eritebilir ancak bunun bir gerçeklik payı yok. 21’inci yüzyılda 10 milyon yabancının geldiği bir ülkede Amerika’nın ya da Avrupa’nın ne söylediğini bir kenara bırakacak olursak evrensel hukuk kurallarına göre burada yaşayan insanların tamamını geri göndermek gibi bir durum söz konusu değil.

Çözüme kavuşturulması gerekiyor

Buna katılıp katılmayacağınız ayrı bir konu. Sinirlenseniz de sinirlenmeseniz de bunu söylemek zorundayım. Birileri bunun milli bir mesele olduğunu söylüyor. Muhalefetiyle iktidarıyla bu meselenin mecliste tüm grupları içine alacak şekilde değerlendirilerek bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Yorumlar (0)