Şeker, tansiyon ve kanser hastası olanlar dikkat! Şifa kaynağı ‘çiriş otu’ tezgahtaki yerini aldı

Baharın gelmesiyle birlikte dağların yüksek kesimlerinde yetişen 'çiriş otu' toplanmaya başlandı. Şifa kaynağı olarak bilinen çiriş otu, 40 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

SAĞLIK 22.04.2024, 16:43 23.04.2024, 18:12 Şeyda Gül
Şeker, tansiyon ve kanser hastası olanlar dikkat! Şifa kaynağı ‘çiriş otu’ tezgahtaki yerini aldı

Elazığ’da dağların yüksek kesimlerinde yetişen çiriş otu, uzun süren kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte yüzünü gösterdi. Baharın gelmesiyle köylüler tarafından toplanmaya başlanan çiriş otu, kent merkezindeki manav ve seyyar satıcılarda satılmaya başlandı. Özellikle kent genelinde birçok yemekte kullanılan çiriş otu, şeker, tansiyon ve kanser gibi rahatsızlara iyi gelmesi sebebiyle sıkça tercih ediliyor.

Kilogramı 40 liradan tezgaha çıktı

Birçok pazarcının geçim kaynağı olan çiriş otunun tezgahtaki yerini aldığını ifade eden satıcı Fuat Nazik, şeker hastası olanların, bağırsak hastası olanların dağda yetişen çiriş otunda şifa bulduğunu dile getirdi. Çiriş otunun aynı ıspanak gibi doğrandığını kaydeden Nazik, ondan sonra sıkıp tereyağına yumurtalı, çökelekli tüketilebileceğini söyledi. “Büyük bir şifadır. Bunun kilosu 40 liradır. Bu otu yılda sadece 2 ay bulabiliyoruz onun dışında bulamıyoruz” diyen Nazik, vatandaşların taleplerinin oldukça fazla olduğunu aktardı. Yurtdışından yurtiçinden gelip bu otu alıp gittiklerini söyleyen Nazik, “Elazığ’ın dışında nadir illerde bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)