Karamollaoğlu: Kimse sığınmacıların kapı dışarı edilmesini söyleyemez

Temel Karamollaoğlu’nun haftalık olağan toplantısında gündeminde sığınmacı tartışmaları vardı. Kimsenin sığınmacılar için “Kapı dışarı edelim.” diyemeyeceğini dile getiren Karamollaoğlu, “Ancak tüm sığınmacıların ilelebet ülkemizde kalmasını da doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

SİYASET 11.05.2022, 16:22
Karamollaoğlu: Kimse sığınmacıların kapı dışarı edilmesini söyleyemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde bugün haftalık olağan toplantısını düzenledi. Ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, son zamanların en çok konuşulan konusu olan sığınmacılar hakkında da görüşlerini bildirdi. 



“Konuyu keskin ifadelerle konuşmak doğru değil”

“Sığınmacılar konusu son dönemlerde sıkça konuşulmaya başlandı. Bu konuyu keskin ifadelerle ele almak doğru değil. Öncelikle Suriye’deki iç savaşın sonlandırılması gerekiyor. Bu meselenin çözümü vardır ama nasıl? Ülke yöneticileri ile ciddi diyalog kurulması ve oradaki altyapının yeniden tesis edilmesi gerekir. İnsanların orada rahat yaşaması sağlanabilirse ancak bu şekilde sığınmacı konusu çözülür. Bu mesele ‘göndeririz’ ya da ‘Hepsine sahip çıkacağız.’ meselesi değildir. Böyle konuşmak doğru da mantıklı da değildir.”



“Kimse sığınmacıların kapı dışarı edileceğini söyleyemez”

“Hemen şimdi tüm sığınmacıların kapı dışarı edilmesini kimse isteyemez de söyleyemez de. ‘Ne halleri varsa görsünler.’ diyemez kimse. Ancak tüm sığınmacıların da ülkemizde ilelebet kalmasını asla doğru bulmuyoruz. Herkes kendi memleketine bir gün gitmeli.”

Yorumlar (0)